Preskoči na glavni sadržaj

VENE I HEMEROIDI PRIRODNA POMOĆ

Zdravlje naših vena

 Vein Protex je proizvod širokog spektra djelovanja na naš vaskularni sustav. U ovom tekstu ćemo se malo više osvrnuti na probleme varikoznih vena.
Izraz varikozne vene zapravo označava proširenje i vidljivo isupčenje krvnih žila (vena) koje, osim što za mnoge predstavlja estetski problem, ima ozbiljne zdravstvene posljedice. Pojava popucanih kapilara, bolova i oteknuća nogu koje je posebno izraženo krajem dana, mogu biti znaci upozorenja da više pozornosti posvetimo svojim nogama.
Proširene vene ili popucane kapilare sprječavaju mnoge ljude da tijekom ljeta nose kratku odjeću ili odlaze na kupališta, no naglašavamo kako je ovo prije svega zdravstveni, a tek potom estetski problem.
Na našim udovima nekoliko vena prolazi blizu površine kože, u dubljim slojevima okružene su mišićima, a međusobno su povezane manjim venama. Zadaća naših vena je sakupiti rabljenu krv iz tkiva te ju prenjeti do srca i pluća gdje se osvježava tj. obogaćuje kisikom i hranjivim tvarima. Za održavanje venskog krvotoka bitne su pretpostavke - skupljanje i opuštanje mišića, zdravo djelovanje venskih zalisaka te izmjena tlaka na temelju udisanja i izdisanja.
Mišići u našim nogama se grče i stežu prilikom svakog pokreta pa tako, praktično, ispoljavaju dodatni učinak na pokretanje krvi u venama koje okružuju.
Zalisci koji se nalaze unutar vena sprječavaju povratak krvi (dok god su zalisci zdravi) natrag u udove na temelju mišićnog stezanja. Ovaj process možemo usporediti sa zaprekom koju stavimo iza vrata kako se ne bi zatvorila, te tako zalisci jamče protok krvi u jednom, željenom smjeru. Venski krvotok potpomognut je također djelovanjem srca i pluća.
Mnogi će se upitati čemu je potrebna tolika potpora, no sjetite se da venski krvotok cijelo vrijeme radi protivno sili gravitacije!

Slabost vena - nedovoljna venska funkcija
Nasljedni čimbenik, pogrešan način života (prekomjerno sjedenje, pušenje), trudnoća, pretilost, slabost vezivnog tkiva, prekomjerno stajanje (neka zanimanja) sve su to čimbenici koji doprinose pojavi venske slabosti i bolesti vena. Rizična zanimanja su ona koja zahtijevaju dugotrajno stajanje (frizeri, konobari, kuhari, trgovci...) pri čemu krv pod utjecajem gravitacije ne otječe i vraća se natrag te uzrokuje pojavu oticanja oko zglobova i potkoljenične kosti. Pojavljuju se i ostala očitovanja slabih vena kao što su bolne i teške noge, grčevi listova i sl. Ove tegobe se češće ispoljavaju te bivaju izraženije prije i za vrijeme menopauze, u trudnoći te kod pretilosti.
Kao i uvijek, najmudriji pristup je sprječavanje tegoba. To postižemo redovitom tjelesnom aktivnošću, prehranom koja je bogata antioksidansima i vlaknima, izmjenom položaja tijekom radnog vremena (stajanje-sjedenje), ne nošenjem prevelikih tereta. Ne zaboravite neke vrlo korisne i jednostavne vježbe za noge dok sjedite ili stojite. Ne trebaju vam akrobacije koje zahtijevaju puno prostora - dovoljno je kruženje nogama ili propinjanje na prste nogu svakih 1-2 sata, i već ste učinili dovoljno za zdrav venski krvotok.
Mnogi već znaju da zdravlje vena možemo potpomoći i iznutra.
Postoji nekoliko naših pripravaka koji daju neizravnu podršku zdravlju vena. To su pripravci koji sadržavaju antioksidanse bitne za zdravlje vezivnog i ostalog tkiva (Resveratrol Plus,  C Plus i C 300 Plus sa bioflavonoidima, Zenthonic, Mega q Protect, Smokerade). Tome možemo pribrojiti i formule namijenjene smanjenju težine (Trimex, Slim Formula , Nopalin), te pripravke koji sprječavaju pojavu ateroskleroze i podržavaju prohodnost žila (Garlic Caps, Cholestone).
Postoje i dva pripravka koji su osmišljeni tako da izravno štite i podupiru zdravlje i funkciju vena. To su Vein Protex, te krema Vein Care.
Osnova formule Vein ProteX je iscrpina sjemenki grožđa čije su temeljne djelatne tvari oligomerni proantocijanidini (OPC). Oni iskazuju posebno zaštitno djelovanje na tkivo krvnih žila te je teško u prirodi naći tvari koje bi bile bolja i djelotvornija potpora našim venama.
OPC, potpomognuti sinergijskim djelovanjem vitamina C, kompleksa hesperidina i MSM‑a, jačaju stijenke kapilara i krvnih žila tako što sprječavaju razgradnju kolagena i elastina, dvije najvažnije gradivne bjelančevine koja krvnim žilama daju gipkost i čvrstoću. Mogućnost nastanka edema i oteknuća se značajno smanjuje pa se ova formula može koristiti u slučaju naticanja nogu , proširenih i varikoznih vena., u tretiranju ozljeda i ožiljaka, kod limfo-edema.
Kompleks hesperidina, vitamin C i OPC vrlo su značajni antioksidansi koji sprječavaju oštećenja krvnih žila/vena kao posljedica djelovanja slobodnih radilaka te sudjeluju u sprječavanju procesa ateroskleroze.
MSM (metil sulfonil metan) je poznata tvar za zaštitu i obnavljanje zglobova, no manje je poznat njegov značajan utjecaj na smanjenje bolova, doprinos tvorbi kolagena i elastina (od kojega su krvne žile načinjene) i općenito stabilnosti vezivnog tkiva.
Vein ProteX uključuje i đumbir i kurkumu, ne bez razloga. Ove dvije poznate ljekovite biljke na posve prirodan i neškodljiv način potiču kolanje krvi pa tako i hranjenje naših tkiva, a također posve prirodno i neškodljivo sprječavaju njezino grušanje i sljepljivanje. Utječući na gustoću krvi značajno doprinose pokretanju one koja je zastala u džepićima bolesnih zalisaka.
Vein Protex se, dakle, brine o zdravlju naših vena na više razina:
  • zaštita same građe krvnih žila i zalisaka (smanjuje se mogućnost pojave proširenja vena i pucanje kapilara)
  • sprječavanje tvorbe ugrušaka (doprinosi boljem krvotoku i opskrbi tkiva kisikom i hranjivim tvarima)
  • sprječavanje taloženja oksidiranog kolesterola (plak) i zakrečenja (kalcifikacija) žila

Cijena Vein Protex :194 kn
Cijena Vein Protex za Europsku Uniju :23 Eur
60 tableta
Krema Vein Care brine se za naše vene izvana. Mažući svakodnevno noge ovom kremom smanjuje se osjećaj težine i bolova, smanjuje se crvenilo, naticanje, pucanje kapilara kao i pojava strija. Glavni sastojak je hirudin - tvar koja se nalazi u slini medicinske pijavice i koja posjeduje antikoagulacijska svojstva. Ovo svojstvo hirudina tj. sline pijavice stoljećima se koristilo u narodnoj medicini pri liječenju proširenih vena. Osim što sprječava zaostajanje krvi i njezino grušanje, hirudin utječe na smanjenje bolova i oteknuća nogu. Još jedan sastojak ove kreme, biljka Siegesbeckia orientalis, bitan je doprinos olakšanju tegoba jer potiče stvaranje kolagena, smanjuje pojavu crvenila, smiruje nadraženu kožu. Preporučuje se kremu lagano namazati 2-3 puta dnevno, odozdo prema gore.

Cijena VEIN CARE kreme: 91 kn ,
Cijena VEIN CARE krema za Europsku Uniju: 11,90 Eur ,
75 ml

Naruđbe i dodatne informacije direktno:Calivita Mirta - web shop
E-mailom :mirta.mudri@gmail.com ,mogućnost naruđbe i u drugim zemljama ,osim Hrvatske

Uz našu Vein Care kremu  preporučila bih  i da pijete ili Resveratrol Plus sa CoQ 10 -60 tableta 193 kn ,pročitajte više ovdje o:Resveratrol Plus ili Vein PROTEX,koji iznutra pomaže obnovi Vaših krvnih žila,daje im prohodnost i elastičnost ,Vein Protex  ,60 tableta 194 kn.

Želim Vam obilje zdravlja
Literatura:
Oligomeric proanthocyanidin complexes: history, structure, and phytopharmaceutical applications - Altern Med Rev. 2000 Apr;5(2):144-51.Robert L, Godeau G, Gavignet-Jeannin C, et al.
Procianidolikus oligomerek hatása a véredények áteresztoôképességére.(The effects of oligomeric proanthocyanidins on the permeability og blood vessels) Mennyiségi morfológiát alkalmazó tanulmány.(A study containing quantitative morphology) Pathol Biol (Paris) 1990;38:608-616.
Methylsulfonylmethane and method of use - R.J. Herschler - United States Patent 1981.
Oral administration of a turmeric extract inhibits LDL oxidation and has hypocholesterolemic effects in rabbits with experimental atherosclerosis - Atherosclerosis 1999 Dec. p371-378 M.C. Ramirez-Tortosa, M.D. Mesa
Ginger containing compositions to control pain - Vijay B. Vad - United States Patent Application Publication, 2007 Mar.
Az alsó végtagi varicositas injekciós sclerotherapiája, (The schlerotherapy of varicosity of the shin)Bihari Imre Orvosi Hetilap 2007

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu