Preskoči na glavni sadržaj

Značaj esencijalnih minerala

Značaj esencijalnih minerala

Mineralne tvari su nosioci životnih funkcija organizma i bez njih nema enzimske aktivnosti te neophodnih biokemijskih procesa. Danas mnogi znanstvenici smatraju da su upravo minerali najvažniji, jer se u živom organizmu ne mogu nikako stvoriti, a upravo se najveći broj nedostataka u prehrani odnosi na minerale i elemente u tragovima.
Ako u prehrani nema dovoljno mineralnih tvari mogu nastati vrlo ozbiljni poremećaji u funkcioniranju organizma. Također je poznato da bez minerala i oligoelemenata niti vitamini ne mogu izvršiti svoju funkciju, jer se mnoge složene kemijske reakcije ne mogu odigrati bez njihova istovremenog djelovanja. Dakle, dovoljno je da nedostaje samo jedan od elemenata u tragovima ili oligoelemenata, pa da nastane poremećaj jedne ili više različitih funkcija koje obavljaju vitamini i enzimi u organizmu. S obzirom da naše tijelo nije sposobno sintetizirati minerale, potrebno ih je suplementirati, tj unositi putem hrane i dodataka prehrani dobivenih iz prirodnih izvora. Posebice ljeti, kada zbog pojačanog znojenja gubimo velike količine minerala, koje treba nadomjestiti kako bi naše tijelo normalno funkcioniralo!
Kalcij se u najvećem postotku skladišti u kostima i zubima, a ostatak čini sastavni dio krvne plazme. Sudjeluje u procesima zgrušavanja krvi, kontrakciji mišića (ne samo skeletnih, već i respiratornih i srčanog mišića). Kalcij sudjeluje i u procesu apsorpcije željeza, pomaže funkcioniranje živčanog sustava kao jedan od elektrolita odgovornih za provođenje nadražaja u živcima. Kalcij je za mnoge sastavni dio kućne apoteke, jer pomaže pri uklanjanju neugodnih simptoma alergija.
Magnezij je jedan od najvažnijih minerala koji omogućava više od 300 za život važnih djelovanja u ljudskom tijelu. Omogućava normalno prenošenje impulsa živčanim vlaknima, uravnotežuje cjelokupni živčani i mišićni sustav, nužan je za pretvorbu hrane u energiju tijela, te za zdravlje kostiju. Pridonosi zdravom funkcioniranju kardiovaskularnog sustava i mišića, a u slučaju nedostatka mogu se javiti grčevi u mišićima i karakteristični grčevi u listu koji se javljaju noću.
Cink je nužan za fukciju svake stanice, a posebno se preporučuje osobama oslabljenog imuniteta i sklonim infekcijama, te fizički aktivnim osobama i sportašima. Nalazi se u sastavu brojnih vitalno važnih enzima koji obavljaju velik broj različitih funkcija u organizmu, počevši od rasta stanica pa do sinteze testosterona. U slučaju manjka cinka povećava se apsorpcija i taloženje teških metala u organizam što ukazuje na činjenicu da cink štiti organizam i od zagađivača iz životne sredine.
Željezo se u najvećem dijelu u tijelu nalazi vezano za hemoglobin, bjelančevinu u crvenim krvnim zrncima, koja prenosi kisik iz pluća u tkiva. Bez dovoljno željeza ne možemo osigurati dovoljno kisika za stanice i tkiva, a tako niti zadovoljiti tjelesne potrebe za energijom. Ono je sastavni dio i mioglobina, bjelančevine koja tijekom velikih napora opskrbljuje mišiće dodatnim gorivom. Osiguravajući dovoljne količine željeza sprečavamo pojavu slabokrvnosti i pratećeg umora. Budući da željezo jača imunološki sustav, nedostatak željeza može povećati sklonost infekcijama. Dnevne neto potrebe žena za željezom su prosječno oko 15 mg, a mjesečni gubitak željeza kod žena dvostruk je u odnosu na gubitak kod muškaraca. Trudnicama i dojiljama treba dvostruko više - oko 35 mg. Ove je količine skoro nemoguće unijeti hranom, jer ujednačena prehrana u 1000 kalorija sadrži tek oko 6 mg željeza. Da bismo dobili oko 30 mg željeza trebali bismo pojesti enormnu količinu hrane, oko 5000 kalorija. Iskoristivost željeza znatno je smanjena kod reumatskih i gljivičnih bolesti, kao i kod kroničnog herpesa. Iron Plus sadrži lako probavljiv oblik keliranog željeza s dodatkom vitamina C i bioflavonoida za njegovu maksimalnu iskoristivost. Ne opterećuje želudac, odlično se upija iz crijeva te nema štetni učinak na zube i probavu.
Jod je neophodan za normalno funkcioniranje štitne žlijezde koja utječe utječe na metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina.
Selen je antioksidans koji sudjeluje u radu 25 životno važnih enzima znanih kao selenoproteini, a sudjeluje i u smanjenju škodljivosti teških metala i karcinogenih tvari te u obnavljanju DNK oštećenja. Vrlo je značajna uloga selena u djelovanju štitne žlijezde, gdje sudjeluje u enzimskim procesima regulacije razine tiroidnih hormona. S obzirom na njegov utjecaj na rad štitne žlijezde, selen je osobito važan mineral u procesima razvoja, rasta i ukupnog metabolizma. Selen je važan za zaštitu srca i krvnih žila, pa je i učestalost bolesti srca najviša u područjima u kojima je unos selena niži.
Krom je česti sastojak formula koje potiču smanjenje tjelesne mase, jer djeluje na metabolizam ugljikohidrata (pa time i na metabolizam proteina i masti), a istraživanja su pokazala i da može smanjiti želju za slatkim.
Mangan sudjeluje u procesima proizvodnje energije, metabolizmu proteina, masti i ugljikohidrata, održava zdravu strukturu kostiju, te kao antioksidans pridonosi zaštiti stanica.
Strong Bones 250 kapsula
Cijena: 210,67 kn
Cijena za Vas: 158,00 kn

Cijena za Europsku Uniju: 24 Eur

Strong Bones 100 kapsula
Cijena: 106,67 kn
Cijena za Vas: 80,00 kn


Cijena za Europsku Uniju: 13,90 Eur

Sastav jedne kapsule
Kalcij
300 mg
Magnezij
150 mg

MagneZi B6
90 tableta
MAGNEZIJ - 300 ZA ŽIVOT VAŽNIH FUNKCIJA U TIJELU
 Cijena: 108,00 kn
Cijena za Vas: 81,00 kn

Cijena za Europsku Uniju: 11,50 Eur
Sastav jedne tablete
Magnezij (citrat)
100 mg
Cink (aspartat)
5 mg
Vitamin B6 (piridoksin HCl)
5 mg

Power Mins
100 tableta
Cijena: 121,33 kn
Cijena za Vas: 91,00 kn

Cijena za Europsku Uniju: 13 Eur

Sastav jedne tablete
Kalcij
250 mg
Magnezij
150 mg
Kalij
24,75 mg
Cink
7,5 mg
Mangan
4 mg
Željezo
4 mg
Bakar
0,5 mg
Jod
50 µg
Selen
20 µg
Krom
50 µg
Molibden
125 µg

Chelated Zinc
100 tableta
CINK KELIRANI,SLAB IMUNITET,SPORTAŠI,MUŠKARCI,POVEĆAVA PLODNOST
 Cijena: 58,67 kn
Cijena za Vas : 44,00 kn

Cijena za Europsku Uniju : nije dostupan ovaj preparat,mogu Vam ponuditi nešto jači ,od 50 mg cinka,Cijena 9 Eur ,100 tableta
Sastav jedne tablete
Cink (aminokiselinski kelat)
15 mg

Iron Plus
100 tableta
ŽELJEZO B E Z MUČNINE I TEGOBA S PROBAVOM
 Cijena: 73,33 kn
Cijena za Vas : 55,00 kn
Cijena za Europsku Uniju : 9,60 Eur
Sastav jedne tablete
Željezo (oblik ferofumarata)
10 mg
C vitamin
30 mg
Bioflavonoidi citrusnog porijekla
10 mg

Pro Selenium
60 tableta
Cijena: 58,67 kn
Cijena za Vas : 44,00 kn

Cijena za Europsku Uniju : 7,30 Eur

Sastav jedne tablete
Selen (kelatni oblik)
50 µg

Citrimax & Chromium
90 tableta
SMANJENJE APETITA,DIJABETIČARI-METABOLIZAM ŠEĆERA I MASTI
 Cijena: 138,67 kn
 Cijena za Vas : 104,00 kn
 Cijena za Europsku Uniju : 15,30 Eur
Sastav jedne tablete
Krom pikolinat
250 µg
Citrimaks (Garcinia cambogia)
250 mg

Naruđbe direktno :Calivita Mirta - web shop ili
na E-mail: mirta.mudri@gmail.com
U naruđbi putem E-,mail-a molim navesti izabrane preparate,broj komada,Vaše ime i prezime,Adresu .Plaćanje pouzećem .Troškovi poštarine 15 kn,ukoliko iznosi do 250 kn,ako je veća od 250 kn ,poštarina gratis.Ukoliko želite savjet naših liječnika u svezi odabira naših preparata,javite mi se E-mailom,ili uz Vašu naruđbu koja mora biti minimalno 150 kn navedite i Vaš datum rođenja,te ću Vam otvoriti našu potrošačku karticu,time dobijate mogućnost da se besplatno savjetujete s našim stručnim liječničkim savjetovalištem u svezi odabira naših preparata za Vaše zdravlje.

Ako ste iz neke druge države,isto mi se javite E-mailom pa ću Vam objasniti kako doći do ovih visokovrijednih proizvoda.

Želim Vam obilje zdravlja.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu