Preskoči na glavni sadržaj

Značaj esencijalnih minerala

Značaj esencijalnih minerala

Mineralne tvari su nosioci životnih funkcija organizma i bez njih nema enzimske aktivnosti te neophodnih biokemijskih procesa. Danas mnogi znanstvenici smatraju da su upravo minerali najvažniji, jer se u živom organizmu ne mogu nikako stvoriti, a upravo se najveći broj nedostataka u prehrani odnosi na minerale i elemente u tragovima.
Ako u prehrani nema dovoljno mineralnih tvari mogu nastati vrlo ozbiljni poremećaji u funkcioniranju organizma. Također je poznato da bez minerala i oligoelemenata niti vitamini ne mogu izvršiti svoju funkciju, jer se mnoge složene kemijske reakcije ne mogu odigrati bez njihova istovremenog djelovanja. Dakle, dovoljno je da nedostaje samo jedan od elemenata u tragovima ili oligoelemenata, pa da nastane poremećaj jedne ili više različitih funkcija koje obavljaju vitamini i enzimi u organizmu. S obzirom da naše tijelo nije sposobno sintetizirati minerale, potrebno ih je suplementirati, tj unositi putem hrane i dodataka prehrani dobivenih iz prirodnih izvora. Posebice ljeti, kada zbog pojačanog znojenja gubimo velike količine minerala, koje treba nadomjestiti kako bi naše tijelo normalno funkcioniralo!
Kalcij se u najvećem postotku skladišti u kostima i zubima, a ostatak čini sastavni dio krvne plazme. Sudjeluje u procesima zgrušavanja krvi, kontrakciji mišića (ne samo skeletnih, već i respiratornih i srčanog mišića). Kalcij sudjeluje i u procesu apsorpcije željeza, pomaže funkcioniranje živčanog sustava kao jedan od elektrolita odgovornih za provođenje nadražaja u živcima. Kalcij je za mnoge sastavni dio kućne apoteke, jer pomaže pri uklanjanju neugodnih simptoma alergija.
Magnezij je jedan od najvažnijih minerala koji omogućava više od 300 za život važnih djelovanja u ljudskom tijelu. Omogućava normalno prenošenje impulsa živčanim vlaknima, uravnotežuje cjelokupni živčani i mišićni sustav, nužan je za pretvorbu hrane u energiju tijela, te za zdravlje kostiju. Pridonosi zdravom funkcioniranju kardiovaskularnog sustava i mišića, a u slučaju nedostatka mogu se javiti grčevi u mišićima i karakteristični grčevi u listu koji se javljaju noću.
Cink je nužan za fukciju svake stanice, a posebno se preporučuje osobama oslabljenog imuniteta i sklonim infekcijama, te fizički aktivnim osobama i sportašima. Nalazi se u sastavu brojnih vitalno važnih enzima koji obavljaju velik broj različitih funkcija u organizmu, počevši od rasta stanica pa do sinteze testosterona. U slučaju manjka cinka povećava se apsorpcija i taloženje teških metala u organizam što ukazuje na činjenicu da cink štiti organizam i od zagađivača iz životne sredine.
Željezo se u najvećem dijelu u tijelu nalazi vezano za hemoglobin, bjelančevinu u crvenim krvnim zrncima, koja prenosi kisik iz pluća u tkiva. Bez dovoljno željeza ne možemo osigurati dovoljno kisika za stanice i tkiva, a tako niti zadovoljiti tjelesne potrebe za energijom. Ono je sastavni dio i mioglobina, bjelančevine koja tijekom velikih napora opskrbljuje mišiće dodatnim gorivom. Osiguravajući dovoljne količine željeza sprečavamo pojavu slabokrvnosti i pratećeg umora. Budući da željezo jača imunološki sustav, nedostatak željeza može povećati sklonost infekcijama. Dnevne neto potrebe žena za željezom su prosječno oko 15 mg, a mjesečni gubitak željeza kod žena dvostruk je u odnosu na gubitak kod muškaraca. Trudnicama i dojiljama treba dvostruko više - oko 35 mg. Ove je količine skoro nemoguće unijeti hranom, jer ujednačena prehrana u 1000 kalorija sadrži tek oko 6 mg željeza. Da bismo dobili oko 30 mg željeza trebali bismo pojesti enormnu količinu hrane, oko 5000 kalorija. Iskoristivost željeza znatno je smanjena kod reumatskih i gljivičnih bolesti, kao i kod kroničnog herpesa. Iron Plus sadrži lako probavljiv oblik keliranog željeza s dodatkom vitamina C i bioflavonoida za njegovu maksimalnu iskoristivost. Ne opterećuje želudac, odlično se upija iz crijeva te nema štetni učinak na zube i probavu.
Jod je neophodan za normalno funkcioniranje štitne žlijezde koja utječe utječe na metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina.
Selen je antioksidans koji sudjeluje u radu 25 životno važnih enzima znanih kao selenoproteini, a sudjeluje i u smanjenju škodljivosti teških metala i karcinogenih tvari te u obnavljanju DNK oštećenja. Vrlo je značajna uloga selena u djelovanju štitne žlijezde, gdje sudjeluje u enzimskim procesima regulacije razine tiroidnih hormona. S obzirom na njegov utjecaj na rad štitne žlijezde, selen je osobito važan mineral u procesima razvoja, rasta i ukupnog metabolizma. Selen je važan za zaštitu srca i krvnih žila, pa je i učestalost bolesti srca najviša u područjima u kojima je unos selena niži.
Krom je česti sastojak formula koje potiču smanjenje tjelesne mase, jer djeluje na metabolizam ugljikohidrata (pa time i na metabolizam proteina i masti), a istraživanja su pokazala i da može smanjiti želju za slatkim.
Mangan sudjeluje u procesima proizvodnje energije, metabolizmu proteina, masti i ugljikohidrata, održava zdravu strukturu kostiju, te kao antioksidans pridonosi zaštiti stanica.
Strong Bones 250 kapsula
Cijena: 210,67 kn
Cijena za Vas: 158,00 kn

Cijena za Europsku Uniju: 24 Eur

Strong Bones 100 kapsula
Cijena: 106,67 kn
Cijena za Vas: 80,00 kn


Cijena za Europsku Uniju: 13,90 Eur

Sastav jedne kapsule
Kalcij
300 mg
Magnezij
150 mg

MagneZi B6
90 tableta
MAGNEZIJ - 300 ZA ŽIVOT VAŽNIH FUNKCIJA U TIJELU
 Cijena: 108,00 kn
Cijena za Vas: 81,00 kn

Cijena za Europsku Uniju: 11,50 Eur
Sastav jedne tablete
Magnezij (citrat)
100 mg
Cink (aspartat)
5 mg
Vitamin B6 (piridoksin HCl)
5 mg

Power Mins
100 tableta
Cijena: 121,33 kn
Cijena za Vas: 91,00 kn

Cijena za Europsku Uniju: 13 Eur

Sastav jedne tablete
Kalcij
250 mg
Magnezij
150 mg
Kalij
24,75 mg
Cink
7,5 mg
Mangan
4 mg
Željezo
4 mg
Bakar
0,5 mg
Jod
50 µg
Selen
20 µg
Krom
50 µg
Molibden
125 µg

Chelated Zinc
100 tableta
CINK KELIRANI,SLAB IMUNITET,SPORTAŠI,MUŠKARCI,POVEĆAVA PLODNOST
 Cijena: 58,67 kn
Cijena za Vas : 44,00 kn

Cijena za Europsku Uniju : nije dostupan ovaj preparat,mogu Vam ponuditi nešto jači ,od 50 mg cinka,Cijena 9 Eur ,100 tableta
Sastav jedne tablete
Cink (aminokiselinski kelat)
15 mg

Iron Plus
100 tableta
ŽELJEZO B E Z MUČNINE I TEGOBA S PROBAVOM
 Cijena: 73,33 kn
Cijena za Vas : 55,00 kn
Cijena za Europsku Uniju : 9,60 Eur
Sastav jedne tablete
Željezo (oblik ferofumarata)
10 mg
C vitamin
30 mg
Bioflavonoidi citrusnog porijekla
10 mg

Pro Selenium
60 tableta
Cijena: 58,67 kn
Cijena za Vas : 44,00 kn

Cijena za Europsku Uniju : 7,30 Eur

Sastav jedne tablete
Selen (kelatni oblik)
50 µg

Citrimax & Chromium
90 tableta
SMANJENJE APETITA,DIJABETIČARI-METABOLIZAM ŠEĆERA I MASTI
 Cijena: 138,67 kn
 Cijena za Vas : 104,00 kn
 Cijena za Europsku Uniju : 15,30 Eur
Sastav jedne tablete
Krom pikolinat
250 µg
Citrimaks (Garcinia cambogia)
250 mg

Naruđbe direktno :Calivita Mirta - web shop ili
na E-mail: mirta.mudri@gmail.com
U naruđbi putem E-,mail-a molim navesti izabrane preparate,broj komada,Vaše ime i prezime,Adresu .Plaćanje pouzećem .Troškovi poštarine 15 kn,ukoliko iznosi do 250 kn,ako je veća od 250 kn ,poštarina gratis.Ukoliko želite savjet naših liječnika u svezi odabira naših preparata,javite mi se E-mailom,ili uz Vašu naruđbu koja mora biti minimalno 150 kn navedite i Vaš datum rođenja,te ću Vam otvoriti našu potrošačku karticu,time dobijate mogućnost da se besplatno savjetujete s našim stručnim liječničkim savjetovalištem u svezi odabira naših preparata za Vaše zdravlje.

Ako ste iz neke druge države,isto mi se javite E-mailom pa ću Vam objasniti kako doći do ovih visokovrijednih proizvoda.

Želim Vam obilje zdravlja.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Aптека извор на здравје - Почитувани читатели Македонија, тука може да се види Aптека извор на здравје

Aптека извор на здравје 


Што преставува CaliVita International CaliVita International е водечкаMLM компанија, која произведува и дистрибуира врвни производи во областа на здравјето и виталноста. Во асортиманот на производи влегуваат  додатоци во исхраната, витамини, козметика, електронски уреди и средства за домаќинство. CaliVita International е основана пред повеќе од 20 години и е застапена во повеќе од 30 држави.
Основата на CaliVita е здрав животен стил заедно со финансиска независност. Кога сте способни да ја избалансирате состојбата на Вашиот ум преку градењето на нови врски и по тој пат имате чувство за финансиски достигнувања, имате можност да бидете многу среќни на долгорочен план.

Квалитет и безбедност Ви ги гарантираме Конзумирањето на диеталните додатоци е корисен и интегрирам дел од модерниот животен стил. Голема е разликата кои производи и состојки ги кнзумирате. CaliVita International се труди да го обезбеди најдоброто за своите корисници.
Строга контрола на квалитетот

APOTEKA IZVOR ZDRAVLJA -za čitatelje iz Bosne

Dragi čitatelji iz Bosne predstavljam Vam

                                                      APOTEKU IZVOR ZDRAVLJA,

kod mene u Caliviti možete naći preko 100 visokokvalitenih prirodnih proizvoda za zdravlje djece i odraslih.
Naša firma vrlo uspješno posluje već 25 godina u 38 zemalja Europe i svijeta.
Imamo sve certifikate da smo 100 % prirodni asortiman kako od strane Ministarstva Zdravlja tako i od međunarodnih kuća koje se bave certificiranjem dodataka prehrani.
Poslom preporuke prirodnih Calivita preparata bavim se preko 16 godina.Surađujem s timom liječnika ukoliko se radi o težim zdravstvenim problemima da bi dobili što kvalitetniju preporuku naših preparata.
Ako trebate pomoć u odabiru preparata javite mi se porukom u inbox. Preparate šaljemo brzom poštom iz našeg zastupstva u Sarajevu. Ukoliko imate naruđbu naših proizvoda u iznosu do 95 KM tada je poštarina 9KM, za prvu naruđbu proizvoda preko 95 KM je poštarina 4 KM, ZA sve naruđbe preko 200 KM poštarina je GRATIS. Ako …

Nada Zdravković Tomić, dr Eisa Alizadeh - Motivacija i stručnost u gradnji mreže

Ovaj divan video preporučujem pogledati svima :)Pridružite nam se putem Calivita web site -vrijedi za Hrv.i inozemstvo - postanite potrošač naših preparata i osječati ćete se svakim danom sve bolje i bolje :)ŽELIM VAM OBILJE ZDRAVLJA I USPJEHA