Preskoči na glavni sadržaj

HERPES

Herpes

Virusi su najvjerojatnije stari koliko i život na Zemlji. Možemo ih zvati i unutarstanični paraziti, jer se jedino unutar stanice ponašaju kao živi organizmi, zbog toga jer im nedostaje genetska informacija za samostalno stvaranje metaboličke energije i bjelančevina te su apsolutno ovisni o stanici domaćinu. Predstavljaju stalnu opasnost za čovjeka, životinje i biljke. Prvi pisani zapis o virusima potiče iz doba faraona Memfisa (1400 g. p.K.) gdje hijeroglifi prikazuju svećenika s tipičnim znakovima poliomijelitisa (dječje paralize).
Herpes virusi
Pod nazivom herpes se skriva više sojeva virusa, a ne samo poznati krivac za ponavljajuće groznice na usnama. Obitelj herpes virusa sastoji se od tri podskupine (alfa, beta i gama herpes virusi) sa puno sojeva koji izazivaju kod čovjeka i životinja različita oboljenja. Zajednička im je osobina latentnost, tj. sklonost trajnom zadržavanju u organizmu bez ispoljavanja znakova infekcije gdje se, poput spavača, prikrivaju ugrađeni u naš DNK čekajući pogodan trenutak (slabost našeg imunološkog sustava) za aktivaciju. Zbog toga većina ljudi nije niti svjesna svojih potencijalno opasnih podstanara. Poslije prve infekcije, najveću sklonost ponovnom aktiviranju ima virus Herpes simplex koji se očituje kao labijalni herpes na usnama ili genitalni herpes. Osim ovog najpoznatijeg virusa tu su i Varicella zoster (izaziva ospice) i Herpes zoster, Citomegalo virus (CMV), Epstein Barr virus (EBV, uzročnik mononukleoze), humani herpes virus-7 (izaziva Karposijev sarkom) itd. Otegotna okolnost u borbi protiv ovih energetskih parazita je činjenica da se Herpes virusi lako prenose, najčešće kapljičnim putem (poljubac, čaše, pribor za jelo...), spolnim kontaktom, prenošenjem krvlju s majke na dijete za vrijeme trudnoće. Infekcija počinje ulaskom virusa u stanicu, a u sljedećoj fazi dolazi do ulaska virusne DNK u staničnu jezgru. Unutar jezgre odvija se daljnji proces umnažanja (replikacija) virusne DNK te prijepis (transkripcija) virusnih gena. Istraživanja koja se trenutno provode pokušavaju otkriti popratne pojave infekcije te moguće bolesti/tegobe povezane sa herpes virusima. Do sada su sljedeće bolesti /tegobe dovedene u vezu sa Herpesviroidae: Alzheimerova bolest (povezanost sa životnim ciklusom herpes simplex), rak jetre/gušterače/žučnjaka, Chronova bolest, sindrom kroničnog umora, fibromijalgija, sindrom prenadraženog crijeva (iritabilni kolon), multipla skleroza, lupus, upala gušterače, pitiriaza, dijabetes II, neke leukemije i limfomi (EBV i CMV).
U nastojanju da spriječimo razvoj drugih bolesti koje se povezuju sa ovim virusima, ključno je znati, da su sudbina inficirane stanice i priroda virusne infekcije određeni ishodom natjecanja virusa i stanice za stanične mehanizme proizvodnje energije i biosinteze bjelančevina. Drugim riječima, jak imunitet jamac je zdrave stanice koja će biti u stanju pobijediti virus u natjecanju za energiju. Zato je važno utjecati na viruse koristeći tvari i biljke koje imaju izravno protuvirusno i imunostimulirajuće djelovanje kao što su: bazga, ehinacea, kozlinac, mačja kandža, maslina, cink, lizin (Virago, SambuRex, Lizin). Važno je redovito uzimati i multivitaminsku formulu, te u slučaju osjećaja umora koristiti biljke koje utječu na smanjenje tegoba kroničnog umora putem povećanja energetske razine i djelotvornosti imuniteta (Rhodiolin, Panax Ginseng, VitalMan, VitalWoman).

Samburex
Cijena: 265,33 kn
 Cijena za Vas: 203,00 kn
Cijena za Europsku Uniju: 38,57 Eur
Cijena za Europsku Uniju za Vas: 29 Eur
240 ml

Ovaj novi tekući pripravak sadrži iscrpinu jednog od najboljih prirodnih protuvirusnih sredstava - bobica bazge, zatim kozlinac - poznatu biljku u kineskoj medicini te široko primjenjivanu biljku za jačanje imunološke obrane - rudbekiju (ehinacea), vitamin C, te cink. Icrpina bazginih bobica sadržava jedinstvenu tvar sambukol koja je glavni nositelj protuvirusnog djelovanja kod gripe, prehlade i infekcija Herpes virusima. Učinkovitost sambukola dokazana je na izuzetno virulentnom soju - virusu ptičje gripe H5N1. Znanstvenici su u kulture stanica zaražene ovim virusom dodali iscrpinu bazginih bobica. Ishod je bio fantastičan: sambukol je zakočio umnažanje virusa u čak 99% slučajeva. Voditeljica istraživanja, dr. Mumcuoglu je pojasnila: Virus se ne može umnažati sam za sebe. On to može učiniti samo unutar žive stanice, a sambukol sprečava ulazak virusa u stanice. Svaka prirodna tvar koja zaustavlja virusni mehanizam za prodor u stanice (hemaglutinin) bitno narušava virulentnost virusa, smanjuje vrijeme infekcije te smanjuje mogućnost smrtnog ishoda. Iscrpina bazge potiče aktivaciju imunološkog sustava kod zdravih ali i kod osoba kojima je imunološki sustav oslabljen, putem povećanja proizvodnje citokina. Kozlinac se u kineskoj medicini koristi kod sezonskih alergija, tj.za smanjenje sezonskog alergijskog rinitisa, te ima protubakterijsko i protuupalno djelovanje. Najčešće se primjenjuje kod alergija, prehlade, kroničnih infekcija poput hepatitisa, astme, kroničnog umora i slabokrvnosti, šećerne bolesti, visokog krvnog tlaka. Protuvirusna aktivnost kozlinca za sada je propitivana u laboratorijskim i animalnim studijama te manjem broju humanih studija, a ispitivana je djelotvornost kod virusnih infekcija pluća, srca (endokarditis, miokarditis), jetre (hepatitis B i C), vrata maternice (HPV).
Dodatna vrijednost samburexa je sadržaj rudbekije (ehinacea), poznate i rado korištene biljke za jačanje imunološke obrane. Ona povećava takozvanu nespecifičnu obranu tijela - pojačava obrambeni odgovor protiv svega što naš organizam prepoznaje kao strano i nepoželjno.

Lizin L-Lysine Plus
Cijena: 126,67 kn
Cijena za Vas: 97,00 kn
Cijena za Europsku Uniju : 17,29 Eur
Cijena za Europsku Uniju za Vas : 13 Eur
60 kapsula

Virusi herpesa trebaju za svoje umnažanje aminokiselinu arginin. U nedostatku nje, umnažanje je smanjeno ili onemogućeno. Njezino upijanje može se spriječiti drugom aminokiselinom - lizinom, budući da aminokiselina lizin natječe za apsorpciju sa argininom. Naime, ukoliko jedna aminokiselina količinski prevladava drugu, tada se ta druga aminokiselina upija u manjoj količini.
Arginin nije esencijalna aminokiselina, a kako se može proizvesti u tijelu, sprječavanje upijanja ne može prouzročiti bolest deficijencije. Poželjni omjer lizin / arginin ne možemo osigurati iz hrane te se stoga lizin, u slučaju infekcije herpes virusima, mora nadopunjavati. Lizin se preporučuje za smanjenje akutne faze infekcije virusom Herpes simplex (labijalna ili genitalna infekcija) te za prorjeđivanje učestalosti infekcije. Studije potvrđuju da se uz uporabu lizina broj slučajeva akutnog herpesa prepolovi u odnosu na kontrolnu skupinu koja nije uzimala lizin.

VirAgo
Cijena: 225,33 kn
 Cijena za Vas: 172,00 kn
Cijena za Europsku Uniju: 34,30 Eur
Cijena za Europsku Uniju za Vas:26,40 Eur

90 tableta

Virago je kombinacija mačje kandže, rudbekije (ehinacea), lista masline, taheeba, lizina i cinka, te pruža sveobuhvatnu zaštitu osobama sa čestim akutnim infekcijama Herpes simplexa, osobama koje pate od kroničnog umora, koje su preboljele mononukleozu, osobama kojima je potrebna kompleksnija zaštita (češća izloženost različitim lošim utjecajima) te osobama sa kompromitiranim imunološkim sustavom kome je potrebna dodatna pomoć za njegovo jačanje. Mačja kandža pospješuje rad imunološkog sustava jer se zna da potiče stvaranje i aktivnost limfocita, kao i funkciju bijelih krvnih zrnaca (fagocita) koji su zaduženi za uništavanje patogenih mikroorganizama. Odlikuje se i značajnim protuvirusnim djelovanjem, smanjuje upale, potiče izlučivanje tekućine (diuretik), smanjuje povišenu temperaturu, opušta i smiruje živčani sustav.
Pau d’ Arco ili taheebo smatra se jednom od najmoćnijih ljekovitih biljaka te se koristi kod akutnih i kroničnih infekcija s ciljem jačanja imuniteta. Virago sadrži i list masline koji sadrži spojeve kojima se najmanje 126 patogenih mikroorganizama ne mogu oduprijeti! Istraživanja u vodećoj američkoj farmaceutskoj kompaniji UpJohn pokazala su da elenolna kiselina zaustavlja rast virusa što se pokazalo kod svih virusa na koje je bila testirana, a zabilježeno je da koči stvaranje enzima kojima neki virusi, kao što je HIV, oštećuju zdrave stanice. Maslina djeluje na viruse gripe i prehlade, Epstein Barr, Herpes 1 i 2, HPV 6 i 7, virus hepatitisa B, a preporučuje se kod svih oblika upale pluća, tuberkuloze, gonoreje, dijareje, trovanja krvi, infekcija usne šupljine, uha, urinarnog trakta te kirurške infekcije.


Epstein-Barr virus i multipla skleroza
Infekcija virusom Epstein-Barr (EBV), koji je inače odgovoran za mononukleozu u više od 90% slučajeva, povećava mogućnost razvoja multiple skleroze - kroničnog progresivnog autoimunog poremećaja mozga i moždine. (Lily Jung, MD, Swedish Neurology Institute). Gotovo svi mi se zarazimo virusom EBV do odrasle dobi. Znanstvenici se već desetljećima bave istraživanjem mogućeg otponca/pokretača multiple skleroze.

Citomegalovirus i srčani / moždani udar
Citomegalovirus (CMV), obično virus-spavač koji može izazvati mononukleozu kao i EBV, povezan je sa većim rizikom od srčanog i moždanog udara kod osoba sa srčano-žilnim bolestima objavio je časopis Journal of the American Heart Association. U istraživanju koje je obuhvaćalo 3000 osoba, zaključeno je da infekcija CMV nosi i povećan rizik od smrtnog ishoda koji se povećava ukoliko je organizam izložen i Helicobacter pilori. Znanstvenici Joseph B. Muhlestein, prof.medicine na University of Utah, u svjetlu ovih novih saznanja izjavljuje da su, kako se čini, virusne infekcije više povezane sa krvožilnim bolestima i aterosklerozom nego, kako se do sada smatralo, bakterijske infekcije.

Herpes i kronični umor i rak
Kronični umor također se povezuje sa herpes virusima koji tako opravdavaju svoj naziv energetski paraziti. Dugo znanstvenici nisu mogli objasniti ovu pojavu koja je daleko više od običnog umora, o čemu govori i puni naziv ove tegobe - Sindrom kroničnog umora i nefunkcionalnog (nedjelotvornog) imuniteta (CFDIS), te činjenicu da su osobe oboljele od ovog sindroma znatno prijemčivije nekim oblicima raka. Sve je više studija i istraživanja čiji ishodi objašnjavaju povezanost herpes virusa sa kroničnim umorom i rakom kao posljedicom, što ne iznenađuje jer se zna da su mnogi virusi onkogeni (uzrokuju tumore), a na vrhu ljestvice su HPV, Citomegalovirus, Epstein-Barr virus i Humani herpes virus -6. Pretpostavlja se da virusi kao energetski paraziti iscrpljuju domaćina izazivajući opći umor (sa svim očitovanjima opisan kao sindrom CFDIS) što ima za posljedicu narušavanje normalnog djelovanja stanica prirodnih ubojica - naših stanica imunološke zaštite. I tako se otvara put za razvoj raka. Do sada je zabilježeno da osobe koje boluju od kroničnog umora (CFDIS) češće obolijevaju od limfoma (čak 1000 puta veća opasnost od limfoma B-stanica), glioma i astrocitoma (rak mozga), leukemije, raka štitnjače, raka vrata maternice.

Snimak liječničkog predavanja o slijedećim preparatima:
VirAgo, Ocean 21, Vitamin C 1000, Vitamin C 300, Liquid Vitamin C, SambuRex, Chelated Zinc, Immun Aid, L-Lysine Plus;

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jBl3cDKgfGM

Naruđbe za Hrvatsku i inozemstvo direktno :Calivita Mirta - web shop
putem E-mail-a:mirta.mudri@gmail.com

Želim Vam obilje zdravlja

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Aптека извор на здравје - Почитувани читатели Македонија, тука може да се види Aптека извор на здравје

Aптека извор на здравје 


Што преставува CaliVita International CaliVita International е водечкаMLM компанија, која произведува и дистрибуира врвни производи во областа на здравјето и виталноста. Во асортиманот на производи влегуваат  додатоци во исхраната, витамини, козметика, електронски уреди и средства за домаќинство. CaliVita International е основана пред повеќе од 20 години и е застапена во повеќе од 30 држави.
Основата на CaliVita е здрав животен стил заедно со финансиска независност. Кога сте способни да ја избалансирате состојбата на Вашиот ум преку градењето на нови врски и по тој пат имате чувство за финансиски достигнувања, имате можност да бидете многу среќни на долгорочен план.

Квалитет и безбедност Ви ги гарантираме Конзумирањето на диеталните додатоци е корисен и интегрирам дел од модерниот животен стил. Голема е разликата кои производи и состојки ги кнзумирате. CaliVita International се труди да го обезбеди најдоброто за своите корисници.
Строга контрола на квалитетот

APOTEKA IZVOR ZDRAVLJA -za čitatelje iz Bosne

Dragi čitatelji iz Bosne predstavljam Vam

                                                      APOTEKU IZVOR ZDRAVLJA,

kod mene u Caliviti možete naći preko 100 visokokvalitenih prirodnih proizvoda za zdravlje djece i odraslih.
Naša firma vrlo uspješno posluje već 25 godina u 38 zemalja Europe i svijeta.
Imamo sve certifikate da smo 100 % prirodni asortiman kako od strane Ministarstva Zdravlja tako i od međunarodnih kuća koje se bave certificiranjem dodataka prehrani.
Poslom preporuke prirodnih Calivita preparata bavim se preko 16 godina.Surađujem s timom liječnika ukoliko se radi o težim zdravstvenim problemima da bi dobili što kvalitetniju preporuku naših preparata.
Ako trebate pomoć u odabiru preparata javite mi se porukom u inbox. Preparate šaljemo brzom poštom iz našeg zastupstva u Sarajevu. Ukoliko imate naruđbu naših proizvoda u iznosu do 95 KM tada je poštarina 9KM, za prvu naruđbu proizvoda preko 95 KM je poštarina 4 KM, ZA sve naruđbe preko 200 KM poštarina je GRATIS. Ako …

Nada Zdravković Tomić, dr Eisa Alizadeh - Motivacija i stručnost u gradnji mreže

Ovaj divan video preporučujem pogledati svima :)Pridružite nam se putem Calivita web site -vrijedi za Hrv.i inozemstvo - postanite potrošač naših preparata i osječati ćete se svakim danom sve bolje i bolje :)ŽELIM VAM OBILJE ZDRAVLJA I USPJEHA