Preskoči na glavni sadržaj

5 STVARI KOJE NISTE ZNALI O MATIČNOJ MLIJEČI

5 stvari koje niste znali o matičnoj mliječi

 
Bee Power -trostruki koncentrat

Matična mliječ je mliječno bijela tvar slična želeu koju stvaraju pčele radilice iz sekreta svojih faringealnih žlijezda, a koriste ju za hranjenje potomstva i matice. Upravo je zahvaljujući toj tvari matica sposobna dnevno položiti 1000 - 1500 jaja, te je, za razliku od pčela radilica koje žive samo nekoliko tjedana, njen životni vijek 3 - 5 godina. S kemijskog stanovišta matična mliječ je vodena emulzija, koja se sastoji od proteina, šećera, lipida i drugih sastojaka. Istraživanja o njenom djelovanju se provode kontinuirano, a mi bismo željeli istaknuti neke od manje poznatih rezultata.

1. Matična mliječ štiti kožu

Japanski istraživači su primijetili da je pročišćena matična mliječ slična tvarima koje u tijelu potiču proizvodnju čimbenika važnog za sintezu kolagena. Njihova su istraživanja dokazala da matična mliječ potiče proizvodnju kolagena kože.
> Japanese researchers observed that purified royal jelly is similar to substances which in the body promote the production of a factor what is important in the collagen synthesis. Their researches proved that royal jelly actually promotes the collagen production of skin. Identification of a collagen production-promoting factor from an extract of royal jelly and its possible mechanism. Koya-Miyata et al, Fujisaki Institute, Japan, BioSci BioTechnol BioChem, 2004 Apr;68(4):767-73.

2. Matična mliječ je pokazala antiupalno djelovanje u staničnoj studiji

> Royal jelly showed anti-inflammatory activity in a cell-study.
Japanski istraživači otkrili su i da matična mliječ može imati antiupalno djelovanje.
> Royal Jelly inhibits the production of proinflammatory cytokines by activated macrophages. Kohno et al, Fujisaki Institute, Japan. BioSci BioTechnol BioChem. 2004 Jan;68(1):138-45.

3. Matična mliječ može ublažiti atopijski dermatitis

Fujisaki i sur. otkrili su da matična mliječ blokira razvoj simptoma na koži u slučaju atopijskog dermatitisa (dermatitis, ekcem).
> Oral administration of Royal Jelly inhibits the development of atopic dermatitis-like skin lesions in NC/Nga mice. Taniguchi et al, Fujisaki Institute, Japan. Int Immunopharmacol. 2003 Sep;3(9):1313-24.

4. Matična mliječ djeluje i protiv umora i iscrpljenosti

U dolje navedenoj studiji istraživači su promatrali miševe kako plivaju u bazenu s podesivim protokom. Otkrili su da su miševi hranjeni proteinom ekstrahiranim iz matične mliječi akumulirali puno manju koncentraciju laktata i amonijaka u serumu, što ukazuje da matična mliječ reducira fizičku iscrpljenost koja prati vježbanje.
> Antifatique effect of fresh royal jelly in mice. Kamakura et al, Pola Co., Japan. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo).2001 Dec;47(6):394-401.

5. Matična mliječ ima antibakterijska svojstva

Fontana R. i sur. su 2004. u Brazilu identificirali četiri peptida iz matične mliječi koji imaju antimikrobne učinke.
> Jelleines; a family of antimicrobial peptides from the royal jelly of honeybees. Peptides. 2004 Jun;25(6):919-28.

Bee Power

Količina: 50 kapsula
Cijena: 85,33 kn
Cijena za Vas : 70,00 kn
Cijena za Europsku Uniju:11,60 Eur
Cijena za Europsku Uniju za Vas: 8,90 Eur

50 kapsula trostrukog koncentrata!


Matičnu mliječ piju moje oboje djece, povoljno djeluje na sve dobne skupine,toplo preporučujem.


Naruđbe za Hrvatsku i inozemstvo direktno:Calivita Mirta - web shop
ili putem E-mail-a:mirta.mudri@gmail.com
Želim Vam obilje zdravlja

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

APOTEKA IZVOR ZDRAVLJA -za čitatelje iz Bosne

Dragi čitatelji iz Bosne predstavljam Vam

                                                      APOTEKU IZVOR ZDRAVLJA,

kod mene u Caliviti možete naći preko 100 visokokvalitenih prirodnih proizvoda za zdravlje djece i odraslih.
Naša firma vrlo uspješno posluje već 25 godina u 38 zemalja Europe i svijeta.
Imamo sve certifikate da smo 100 % prirodni asortiman kako od strane Ministarstva Zdravlja tako i od međunarodnih kuća koje se bave certificiranjem dodataka prehrani.
Poslom preporuke prirodnih Calivita preparata bavim se preko 16 godina.Surađujem s timom liječnika ukoliko se radi o težim zdravstvenim problemima da bi dobili što kvalitetniju preporuku naših preparata.
Ako trebate pomoć u odabiru preparata javite mi se porukom u inbox. Preparate šaljemo brzom poštom iz našeg zastupstva u Sarajevu. Ukoliko imate naruđbu naših proizvoda u iznosu do 95 KM tada je poštarina 9KM, za prvu naruđbu proizvoda preko 95 KM je poštarina 4 KM, ZA sve naruđbe preko 200 KM poštarina je GRATIS. Ako …

Calivita - pridružite nam se

Calivita već godinama gradi mostove prijateljstva i temelje zdravlja,
budite i vi dio našeg tima nasmijanih,vedrih,pozitivnih ljudi-
Calivita slijedite ovaj link i znajte da ste na pravom mjestu:http://zivjeti-zdravo.mycali.biz/

SambuRex – kralj imuno zaštite! Naruđbe za Hrvatsku,Bosnu,Sloveniju,Srbiju..

SambuRex – kralj imuno zaštite!
Izabrali ste odlično! SambuRex se pokazao kao fantastičan saveznik u ova zimska vremena. Odlično podiže imunitet i suvereno „diže iz kreveta“ kad ste nahlađeni. SambuRex je tekuća formula koja sadrži bazgu, dvije vrste ehinaceje, kozlinac, cink i C vitamin. Bazga, koju poznati liječnik Sebastian Kneipp opisuje kao dobrog kućnog duha, stoljetni je pratilac čovjeka diljem svijeta. Tako je sok bazginih bobica korišten i za vrijeme epidemije gripe u Panami 1995. godine. U njemačkom centru za istraživanje hrane Bundesforschungsanstalt u Karlsruheu, znanstvenici su dokazali da antocijanidini bazge poboljšavaju rad imunološkog sustava poticanjem proizvodnje citokina, bjelančevina koje djeluju kao glasnici u imunološkom sustavu kako bi se regulirao imunološki odgovor i tako pomažu tijelu da se brani protiv bolesti. Ljudi s gripom koji su koristili bobice bazge imali su manje ozbiljne simptome i kraće vrijeme trajanja bolesti od onih koji ih nisu koristili. Pos…