Preskoči na glavni sadržaj

RJEŠITE SE PMS-a , SMANJITE KOLESTEROL I TRIGLICERIDE, ULJEPŠAJTE I POMLADITE KOŽU - PRIRODNIM PUTEM

JEDNO OD NAJDRAGOCJENIJIH ULJA NA SVIJETU - ULJE ŽUTOG NOĆURKA

Žuti noćurak (Oenothera biennis) je višegodišnja zeljasta biljka iz sjeverne Amerike, koja je u Europu donesena u 17. stoljeću. Može narasti 1-1,5 metar. Najčešće raste na obalama i pustoj zemlji. Oprašuju je noćni insekti, pa ljeti navečer otvara svoje velike žute cvjetove koji uvenu do sljedećeg jutra. Biljka ima nekoliko aktivnih sastojaka izvanrednog djelovanja na zdravlje. Iako popularna medicina noćurak koristi već stoljećima, tek je početkom 20. stoljeća postao predmetom znanstvenih istraživanja.
Danas se ova biljka, zahvaljujući izvrsnim rezultatima, koristi u brojnim granama industrije, prije svega kao dodatak prehrani, ali i kao sirovina u proizvodnji lijekova i kozmetike.
Aktivna tvar u dodacima prehrani napravljenih od žutog noćurka (poput CaliVitinog Evening Primrose oil), ulje žutog noćurka, dobivena je drobljenjem iz sjemenke biljke. Za dobivanje samo jednog grama ulja potrebne su tisuće sjemenki, zbog čega se ovo ulje ubraja u najdragocjenija ulja na svijetu. Njegove karakteristične komponente su linolenska kiselina, gama linolenska kiselina, oleinska kiselina, trigliceridi palmitinske kiseline, kao i fosfolipidi i steroli. Za nas su najvrijednije komponente linolenska i gama linolenska kiselina, odnosno tzv. esencijalne masne kiseline. Njih naše tijelo ne može samo sintetizirati pa ih trebamo unositi iz vanjskih izvora. Naša svakodnevna prehrana sadrži linolensku i gama linolensku kiselinu, ali u vrlo malim količinama. Ove dvije kiseline spadaju u skupinu polinezasićenih masnih kiselina koje su od izuzetne prehrambene i fiziološke važnosti. Dok je primarna zadaća zasićenih masnih kiselina stvaranje energije, odnosno zaliha energije, polinezasićene masne kiseline stvaraju važne spojeve slične hormonima (biokemijske glasnike), te imaju ključnu ulogu u sastavu stanica.
Gama linolenska kiselina je preteča prostaglandina, tvari koje se ponašaju kao hormoni, koji podržavaju sve važne tjelesne sustave, uključujući i imuno sustav, kardiovaskularni, reproduktivni, tjelesne reakcije na upale i bol itd. Može pomoći u održavanju zdravlja epitela i vezivnog tkiva, čime pomaže održanje cjelovitosti kože. Rezultat je primjetno ljepša, čvršća i mlađa koža!
Linolenska kiselina pozitivno utječe na ukupni kolesterol kao i na vrijednost LDL-a i triglicerida, čime pomaže zdravu cirkulaciju i vaskularni sustav.
Ulje žutog noćurka ima pozitivan učinak i na nekoliko drugih područja: pomaže zdravlje epitelnog i vezivnog tkiva, normalnu cirkulaciju i metabolizam; zbog sadržaja vitamina E, snažnog antioksidansa, može zaštititi stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Neke su studije pokazale da može ublažiti neugodne simptome koji prethode mjesečnici (PMS sindrom) i atopijskog dermatitisa (ekcem). Uzimanje preparata koji sadrže ulje žutog noćurka ne preporučuje se osobama koje boluju od epilepsije, kao niti trudnicama i dojiljama.
Szabina Pál
  • Jedna gel kapsula CaliVita Evening Primrose Oil sadrži 365 mg linolenske kiseline i 45 mg gama-linolenske kiseline.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

APOTEKA IZVOR ZDRAVLJA -za čitatelje iz Bosne

Dragi čitatelji iz Bosne predstavljam Vam

                                                      APOTEKU IZVOR ZDRAVLJA,

kod mene u Caliviti možete naći preko 100 visokokvalitenih prirodnih proizvoda za zdravlje djece i odraslih.
Naša firma vrlo uspješno posluje već 25 godina u 38 zemalja Europe i svijeta.
Imamo sve certifikate da smo 100 % prirodni asortiman kako od strane Ministarstva Zdravlja tako i od međunarodnih kuća koje se bave certificiranjem dodataka prehrani.
Poslom preporuke prirodnih Calivita preparata bavim se preko 16 godina.Surađujem s timom liječnika ukoliko se radi o težim zdravstvenim problemima da bi dobili što kvalitetniju preporuku naših preparata.
Ako trebate pomoć u odabiru preparata javite mi se porukom u inbox. Preparate šaljemo brzom poštom iz našeg zastupstva u Sarajevu. Ukoliko imate naruđbu naših proizvoda u iznosu do 95 KM tada je poštarina 9KM, za prvu naruđbu proizvoda preko 95 KM je poštarina 4 KM, ZA sve naruđbe preko 200 KM poštarina je GRATIS. Ako …

Calivita - pridružite nam se

Calivita već godinama gradi mostove prijateljstva i temelje zdravlja,
budite i vi dio našeg tima nasmijanih,vedrih,pozitivnih ljudi-
Calivita slijedite ovaj link i znajte da ste na pravom mjestu:http://zivjeti-zdravo.mycali.biz/

SambuRex – kralj imuno zaštite! Naruđbe za Hrvatsku,Bosnu,Sloveniju,Srbiju..

SambuRex – kralj imuno zaštite!
Izabrali ste odlično! SambuRex se pokazao kao fantastičan saveznik u ova zimska vremena. Odlično podiže imunitet i suvereno „diže iz kreveta“ kad ste nahlađeni. SambuRex je tekuća formula koja sadrži bazgu, dvije vrste ehinaceje, kozlinac, cink i C vitamin. Bazga, koju poznati liječnik Sebastian Kneipp opisuje kao dobrog kućnog duha, stoljetni je pratilac čovjeka diljem svijeta. Tako je sok bazginih bobica korišten i za vrijeme epidemije gripe u Panami 1995. godine. U njemačkom centru za istraživanje hrane Bundesforschungsanstalt u Karlsruheu, znanstvenici su dokazali da antocijanidini bazge poboljšavaju rad imunološkog sustava poticanjem proizvodnje citokina, bjelančevina koje djeluju kao glasnici u imunološkom sustavu kako bi se regulirao imunološki odgovor i tako pomažu tijelu da se brani protiv bolesti. Ljudi s gripom koji su koristili bobice bazge imali su manje ozbiljne simptome i kraće vrijeme trajanja bolesti od onih koji ih nisu koristili. Pos…