Preskoči na glavni sadržaj

RJEŠITE SE PMS-a , SMANJITE KOLESTEROL I TRIGLICERIDE, ULJEPŠAJTE I POMLADITE KOŽU - PRIRODNIM PUTEM

JEDNO OD NAJDRAGOCJENIJIH ULJA NA SVIJETU - ULJE ŽUTOG NOĆURKA





Žuti noćurak (Oenothera biennis) je višegodišnja zeljasta biljka iz sjeverne Amerike, koja je u Europu donesena u 17. stoljeću. Može narasti 1-1,5 metar. Najčešće raste na obalama i pustoj zemlji. Oprašuju je noćni insekti, pa ljeti navečer otvara svoje velike žute cvjetove koji uvenu do sljedećeg jutra. Biljka ima nekoliko aktivnih sastojaka izvanrednog djelovanja na zdravlje. Iako popularna medicina noćurak koristi već stoljećima, tek je početkom 20. stoljeća postao predmetom znanstvenih istraživanja.
Danas se ova biljka, zahvaljujući izvrsnim rezultatima, koristi u brojnim granama industrije, prije svega kao dodatak prehrani, ali i kao sirovina u proizvodnji lijekova i kozmetike.
Aktivna tvar u dodacima prehrani napravljenih od žutog noćurka (poput CaliVitinog Evening Primrose oil), ulje žutog noćurka, dobivena je drobljenjem iz sjemenke biljke. Za dobivanje samo jednog grama ulja potrebne su tisuće sjemenki, zbog čega se ovo ulje ubraja u najdragocjenija ulja na svijetu. Njegove karakteristične komponente su linolenska kiselina, gama linolenska kiselina, oleinska kiselina, trigliceridi palmitinske kiseline, kao i fosfolipidi i steroli. Za nas su najvrijednije komponente linolenska i gama linolenska kiselina, odnosno tzv. esencijalne masne kiseline. Njih naše tijelo ne može samo sintetizirati pa ih trebamo unositi iz vanjskih izvora. Naša svakodnevna prehrana sadrži linolensku i gama linolensku kiselinu, ali u vrlo malim količinama. Ove dvije kiseline spadaju u skupinu polinezasićenih masnih kiselina koje su od izuzetne prehrambene i fiziološke važnosti. Dok je primarna zadaća zasićenih masnih kiselina stvaranje energije, odnosno zaliha energije, polinezasićene masne kiseline stvaraju važne spojeve slične hormonima (biokemijske glasnike), te imaju ključnu ulogu u sastavu stanica.
Gama linolenska kiselina je preteča prostaglandina, tvari koje se ponašaju kao hormoni, koji podržavaju sve važne tjelesne sustave, uključujući i imuno sustav, kardiovaskularni, reproduktivni, tjelesne reakcije na upale i bol itd. Može pomoći u održavanju zdravlja epitela i vezivnog tkiva, čime pomaže održanje cjelovitosti kože. Rezultat je primjetno ljepša, čvršća i mlađa koža!
Linolenska kiselina pozitivno utječe na ukupni kolesterol kao i na vrijednost LDL-a i triglicerida, čime pomaže zdravu cirkulaciju i vaskularni sustav.
Ulje žutog noćurka ima pozitivan učinak i na nekoliko drugih područja: pomaže zdravlje epitelnog i vezivnog tkiva, normalnu cirkulaciju i metabolizam; zbog sadržaja vitamina E, snažnog antioksidansa, može zaštititi stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Neke su studije pokazale da može ublažiti neugodne simptome koji prethode mjesečnici (PMS sindrom) i atopijskog dermatitisa (ekcem). Uzimanje preparata koji sadrže ulje žutog noćurka ne preporučuje se osobama koje boluju od epilepsije, kao niti trudnicama i dojiljama.
Szabina Pál
  • Jedna gel kapsula CaliVita Evening Primrose Oil sadrži 365 mg linolenske kiseline i 45 mg gama-linolenske kiseline.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu