Preskoči na glavni sadržaj

MAGNEZIJ - 300 ZA ŽIVOT VAŽNIH FUNKCIJA U TIJELU..više na linku dolje:

MAGNEZIJ - 300 ZA ŽIVOT VAŽNIH FUNKCIJA U TIJELU

MagneziB6 - hrana za živce i mišiće   

Novi proizvod!

Magnezij u kombinaciji s vitaminom B6 i cinkom novi je preparat Calivite International koji će zasigurno biti prisutan u svačijem domu. Ova formula sadržava idealnu kombinaciju sastojaka u obliku koje će tijelo lako i potpuno iskoristiti.

Zašto baš magnezij sa B6 i cinkom?
Tijelu su magnezij, kao i drugi minerali, potrebni svakoga dana. Stručnjaci u istraživanjima zaključuju da danas od pomanjkanja magnezija trpe i zdravi ljudi. Analize u Njemačkoj su pokazale da 40 postotaka stanovništva iznad 18 godina pati od pomanjkanja magnezija, te 85 postotaka bolesnika koji su preboljeli srčani udar. Podaci za Hrvatsku, na žalost, ne postoje.
Vitamin B6 vrlo je važan u djelovanju živčanog sustava, tvorbi krvnih stanica, imunitetu te metabolizmu bjelančevina, ugljikohidrata i masti. U formulama se vitamin B6 kombinira uz magnezij jer omogućuje bolji ulazak magnezija u stanice.
Cink je jedan od najvažnijih minerala u tijelu, poznat po svojoj nezamjenjivoj ulozi u imunološkoj zaštiti, sastavni je dio inzulina i gotovo 300 različitih enzimskih sustava našega tijela.
Magnezij iz hrane nedovoljno iskorišten
Dnevne su potrebe za magnezijem 300 do 500 mg. Stručnjaci su izračunali da dnevno putem prehrane dobijemo oko 300 mg magnezija, ali naše tijelo apsorbira tek jednu trećinu. Matematika je jasna-dnevno ostajemo u minusu, te je magnezij potrebno dodatno uzimati.

Magnezij uskladišten u tijelu svakodnevno potkradamo
Tjelesne rezerve odraslog čovjeka iznose 21 do 28 g magnezija, od čega je najviše uskladišteno u kostima. Ali mi dodatno potkradamo ove zalihe, umjesto da ih nadopunjavamo, upravo načinom prehrane.
Svaki puta kada jedemo tjesteninu, peciva, kolače, njoke i kruh od bijelog brašna, a to je nažalost uobičajeno, zapravo potkradamo zalihe magnezija u tijelu. Ovu hranu zato nazivamo anti-hrana!

Magnezij se gubi termičkom obradom hrane
Kada i pojedemo obrok zelenog lisnatog povrća, obično je temeljito prokuhan (kuhanjem se izgubi 40-70% magnezija, zamrzavanjem do 40 %, a rafiniranjem do 99 % magnezija!).
Zbog straha od debljanja namjerno se izbjegavaju namirnice poput badema, prženog kikirikija, graha, kakaa, lješnjaka, oraha.
Jednostavno - naša prehrana sadrži manje magnezija nego prije. A naše potrebe, zbog stresnog načina života su veće.

Magnezij omogućava više od 300 za život važnih funkcija u organizmu, među ostalim:
  • omogućava normalno prenošenje impulsa među živčanim vlaknima
  • najvažniji mineral u održavanju funkcije mišića (i srčanog mišića)
  • potreban je za izgradnju kostiju i zubi
  • pomaže obnavljanju ugljikohidrata, bjelančevina i masti
  • krijepi srčani mišić, sprječava smetnje srčanoga ritma, preventivno djeluje protiv srčanoga infarkta
  • pomaže u održavanju ravnoteže vode u tijelu te pomaže u normalizaciji tlaka
  • sprječava stvaranje kamenaca u bubrezima
  • smanjuje toksičnost raznovrsnih tvari u jetri i pospješuje regeneraciju jetre
  • utječe na zdravu funkciju gušterače i izlučivanje njenih sokova (dijabetes)
  • prirodni je regulator probave i stoga je koristan pri zatvoru
  • utječe na plodnost muškaraca i jedan je od važnijih elementa u spermatozoidima
  • ima antioksidacijsko djelovanje
  • smanjuje hiperaktivnost djece
  • nužan u prevenciji umora sportaša
  • koristan je kod migrenskih glavobolja (odlična kombinacija uz koenzim Q10)
  • obavezan je u liječenju osteoporoze (uz kalcij obavezno se treba dodati i magnezij)
  • pomaže kod glaukoma

Kada nam trebaju nadopune magnezija?                                                                

Kod mršavljenja i jednolične prehrane (premasna hrana; puno šećera i namirnica od bijeloga brašna; pretežito kuhana i pečena hrana; previše mlijeka, sira i hrane bogate kalcijem), kod alkoholizma, pušenja, kod česte uporabe sredstava protiv zatvora (laksativi), kod upalnih bolesti crijeva (Crohnova bolest i ulcerozni kolitis), kod dijabetesa i bolesti štitnjače, kod povišenog krvnog tlaka, grčeva u mišićima, pri čestoj upotrebi diuretika i nekih antibiotika, bavljenje ekstremnim sportovima, u trudnoći, dojenju te općenito svima koji su izloženi kroničnom stresu.

 Doziranje :RDA za žene je 280 - 300 mg, a za muškarce 350 - 400 mg. Bubrežni bolesnici ne smiju uzimati magnezij bez konzultacija s liječnikom.

Količina: 90 tableta                                                      

Cijena: 105,34 kn ; Cijena za Vas: 81,00 kn ,
 Europska Unija Cijena :15,3 Eur ; Cijena za Vas:11,50 Eur                                          

Naruđbe za Hrvatsku i inozemstvo direktno na Calivita Mirta - web shop 
ili putem E-mail-a: mirta.mudri@gmail.com


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu