četvrtak, 12. ožujka 2015.

ZAŠTITA I REGENERACIJA JETRE- naš Liver Aid s 4 puta više silimarina

Liver Aid od sada još bolji!

4 x više silimarina

liveraid_4xvisesilimarina.jpg
Sikavica se već stotinama, a prema nekim izvorima i tisućama godina koristi kod problema s jetrom i žučnim mjehurom, a danas je prepoznata i u zapadnoj medicini koja je koristi za liječenje bolesti jetre. Novi LiverAid sadrži četverostruko veću količinu sikavice, za još snažniji učinak.
Silimarin (sikavica) - ljekovita biljka godine
Sikavica nije slučajno ponosni nosilac titule “Ljekovita biljka godine". Njeno je djelovanje potvrđeno nizom kliničkih istraživanja, i to ne samo u slučaju problema s jetrom. Može biti učinkovita kod srčanih bolesti uzrokovanih toksinima; vrše se klinička istraživanja za utvrđivanje njenog potencijalnog pozitivnog učinka na rak prostate, debelog crijeva i pluća, kao i za liječenje komplikacija uslijed dijabetesa i astme.
Za zdravu jetru
Njen blagotvorni učinak potječe od silimarina, smjese bioflavonoida prisutnih u biljci, koji djelujepreventivno i ima regenerativni učinak na jetru. S jedne strane štiti stanice jetre u svojstvu antioksidansa, a s druge ubrzava regeneraciju jetre. Toliko je učinkovit da se koristi kao dio terapije kodakutnih trovanja gljivama.
Jeste li znali?
  • Jetra svakodnevno obavlja više od 500 različitih funkcija
  • Jetra pomaže probavljanje hranjivih tvari i njihovu pretvorbu u energiju
  • Jetra proizvodi žučne kiseline za razgradnju masnoća i upijanje vitamina topljivih u ulju
  • Jetra proizvodi tjelesne bjelančevine!
  • Jetra regulira razinu masnoća u krvi! Bez zdrave i obnovljene jetre ne možemo uspješno regulirati masnoće.
  • Jetra je skladište minerala i vitamina – željezo, bakar, vitamini A, B12, D, E... i odašilje ih u krvotok prema potrebama tijela.
Kako djeluje?
Silimarin može spriječiti ulazak otrovnih tvari u stanice jetre; kao jaki antioksidans sprječava interakciju toksina i slobodnih radikala sa stanicama jetre, te ih na taj način štiti od oštećenja. K tome, povećava izlučivanje toksičnih tvari iz tijela time što sprječava njihovu ponovnu apsorpciju u crijevima.
Zahvaljujući svojim snažnim zaštitnim i regenerativnim svojstvima, može biti odlična nadopuna kemoterapiji, koja izrazito opterećuje jetru, kao i kod primjene jakih lijekova i antibiotika. Preporuča se i osobama koje na radnom mjestu dolaze u doticaj skemikalijama koje opterećuju jetru.
Snažno protuupalno djelovanje
Uz sve navedeno, ima i snažno protuupalno djelovanje. Infekcija hepatitisom C, upala izazvana masnom jetrom (nealkoholna steatoza) mogu izazvati cirozu jetre. Brojna klinička istraživanja pokazala su učinkovitost silimarina kod tih oboljenja, jer je uspio sniziti upalu, usporiti cirozu i poboljšati razinu enzima koji su pokazatelji rada jetre.
Važno je napomenuti da, uz takvo učinkovito djelovanje, nije bilo nikakvih nuspojava, kao kod placebo terapije!
Sikavica je u Liver Aidu prisutna u obliku iscrpine (ekstrakta), što znači koncentriraniji sadržaj aktivnih sastojaka, dok prisutnost minerala koji potpomažu jetru (kroma, selena) i aminokiselina koje sadrže sumpor čini ovaj pripravak učinkovitom i kompleksnom formulom za zaštitu jetre.
Važnost zaštite i čišćenja ovog prezaposlenog organa raste neprekidno s porastom broja kemikalija i otrovnih tvari u našoj hrani, vodi i okolišu.
Naime, sve što pojedemo, popijemo, udahnemo ili stavimo na kožu mora proći kroz bezbrojne procese detoksikacije, pregradnje, sinteze u jetri. Jetra je najvažniji organ za uklanjanje metabolita nakon uporabe lijekova, pa je LiverAde važan pripravak za sve osobe koje uzimaju lijekove za kronične bolesti.
Jetra je najveći organ u ljudskom tijelu
Teži otprilike 1500 grama i skriva se ispod rebara. Jetra je naš tihi partner čije djelovanje i dan danas predstavlja misterij za mnoge.
Jetra je najvažniji organ detoksikacije
Uklanjanje otrova jedna je od glavnih zadaća jetre. Detoksikacija se u jetri odvija u dvije faze: u prvoj se štetne tvari i razni metaboliti neutraliziraju kisikom (stoga se odlično kombinira s Oxy maxom), dok je za drugu fazu nužna prisutnost aminokiselina sa sumporom - metionina i cisteina, koje, uz silimarin, čine srž i okosnicu LiverAida. Samo ove sastavnice – silimarin i aminokiseline čine ovaj pripravak pouzdanim osloncem za detoksikaciju organizma i obnovu jetre.
Neki lijekovi postaju aktivni tek nakon što ih jetra preradi u aktivan oblik.
Neke, inače neškodljive tvari i lijekovi, nakon kombinacije u tijelu postaju iznimno štetne za jetru, tako da je stvaran štetan utjecaj raznih tvari oko nas puno veći od onoga što mislimo.
Uzimanje hormonskih lijekova i kontracepcije izuzetno je opterećujuće i škodljivo za jetru.
Amonijak – unutarnji neprijatelj jetre
Za amonijak smo svi čuli, uglavnom ga vežemo za zagađenje okoliša kada se, uslijed njegovog curenja iz industrijskih pogona uključi alarm. Isti taj amonijak curi i kola našim organizmom, a nastaje kao nusproizvod razgradnje bjelančevina. Što više jedemo mesa, jaja, ribe, grahorica to ga više nastaje, a koliko je otrovan svjedoči to što ga znanstvenici dovode u vezu s brojnim bolestima jetre i bolestima današnjice. Prema dr. Huldi Clark, količine amonijaka u organizmu rastu paralelno s uništavanjem parazita u tijelu, zbog čega se Liver Aid može uzimati paralelno s Paraprotexom i Oxy Maxom.
Aminokiselina ornitin sudjeluje u pretvorbi amonijaka u ureu, povećava proizvodnju i izlučivanje Humanog hormona rasta (HGH) te pomaže kod nesanice, koju neki istraživači povezuju s toksičnim učinkom amonijaka na mozak.
Cistein je snažan čistač slobodnih radikala, kao dio važnih enzimskih sustava sudjeluje u metabolizmu masnoća, šećera i energije. Pomaže uklanjanje teških metala jer ih veže (kelira) te pomaže njihovo uklanjanje iz organizma. Cistein je izniman jer pomaže uklanjanje radiokativnih čestica te se stoga koristi kao zaštita kod kemoterapije i zračenja, pomaže razgradnju sluzi (mukusa) u plućima te je koristan i kod emfizema pluća i tuberkuloze, pomaže oporavak tkiva nakon operacije, kod reumatskog artritisa.
Naruđbe za Hrv.i inozemstvo :Calivita web site - liver-aid
plaćanje pouzećem,poštarina gratis-za Hrv. 
Izvori: Potential impact of silymarin in combination with chlorogenic acid and/or melatonin in combating cardiomyopathy induced by carbon tetrachloride - Al-Rasheed et al., Saudi Journal of Biological Sciences (2014) 21, 265–274 * ClinicalTrials.gov -A service of the U.S. National Institutes of Health * http://evgyogynovenye.hu/2013_mariatovis * Chemopreventive and Anti-cancer Efficacy of Silibinin against Growth and Progression of Lung Cancer - SamihaMateen, Komal Raina, and Rajesh Agarwal, Nutr Cancer. 2013 ; 65(0 1): 3–11.

Nema komentara:

Objavi komentar