Preskoči na glavni sadržaj

Ocean 21 - izvor vrhunski čiste Aloe vera

Ocean 21 - izvor vrhunski čiste Aloe vera

izvor vrhunski čiste Aloe vera

Aloe vera je jedan od glavnih lijekova staroga svijeta, koristili su je Plinije, Diskurides, ali i Galen, otac suvremene medicine. Egipatske kraljice Nefreteti i Kleopatra su se njome koristile zbog kozmetickih svojstava, a Aleksandar Makedonski je prema savjetu učitelja Aristotela prije ratnih pohoda najprije sakupio dovoljne kolicine Aloe vera za snagu, ali i lijecenje rana.

Aloe vera je jedna od najkorisnijih biljaka na našem planetu. Utvrdeno je da osim blagotvornih učinaka na kožu, sadržava i sastojke koji pomažu čišćenju organizma, te reguliranju i optimalnom djelovanju imunoloških mehanizama kojima se naše tijelo brani od bolesti. Sadrži i tvari koje ublažavaju posljedice različitih upala i alergija. Aloe vera ima jedinstvenu biokemijsku strukturu: sadrži izvanredno uravnotežene količine vitamina, minerala, polisaharide, aminokiseline, antrakinone, te enzime. Sami sastojci su vrlo jednostavni, ali jedinstven je nacin na koji ih aloja spaja. Iako još nije do kraja poznat točan način djelovanja svih sastojaka, najučinkovitija je tek kada njezini sastojci počnu djelovati u samom tijelu gdje iskazuju sinergistički učinak. Zbog tolikih pozitivnih učinaka na zdravlje, stručnjaci o njoj govore kao o pravoj biljnoj ljekarni. Sama je američka vlada uložila 50 milijuna dolara u istraživanje Aloe vera što potvrđuje njezinu vrijednost. Dr. Robert M. Stegel, istice kako ga ne bi čudilo da nam Aloe vera u budućnosti pruži novu platformu zdravstvene skrbi.
Aloe vera i imunitet
Nova zdravstvena istraživanja dokazala su izravnu vezu između kroničnih bolesti i slabljenja ili poremečaja našeg imunološkog sustava. Naime, 75% oboljelih stanovnika razvijenih zemalja boluje od kroničnih bolesti.
Poznata je stvar da naš način života i prehrane, kao i negativne promjene u okolišu izvrgavaju različitim onečišćenjima i otrovima koji štetno djeluju na naš obrambeni sustav. Te opasnosti spojene s posljedicama svakodnevnih stresova slabe naš organizam i često su uzrokom različitim kroničnim stanjima. Od njih do kroničnih bolesti, mali je korak. Odgovor za mnoge probleme uzrokovane kroničnim bolestima nalazi se u našem obrambenom sustavu: on je upravo i stvoren da nas štiti. Aloe vera se tijekom stoljeća dokazala svojim stimulativnim i regulativnim učinkom na imunološke funkcije. Utvrđeno je da ona sadrži faktore koji uništavaju tumore (alfa faktor, blokira dotok krvi u rastući tumor, acemanani…). Kao dopunska terapija, smanjuje štetne nuspojave kemo i radio terapije.

Aloe vera i upale
Aloe vera je i jedno od najboljih prirodnih protuupalnih sredstava. Direktno koči nastanak pro-upalnih tvari u svim organskim tkivima. Njezino djelovanje osjetili su svi koji imaju problema sa kostima i zglobovima.  Smanjuje upalu, crvenilo, bolove i oteklinu zglobova i mišića. Djeluje i kod neuralgija, išijasa i glavobolje. U kombinaciji sa kalcijem učinkovita je kod osteoporoze. Pomaže kod akutnih i kroničnih upala respiratornih organa (upala sinusa, ždrijela, glasnica, pluća itd.). Ublažava simptome astme i alergija.

Aloe vera i srce
Jača srčani mišić. Snižava razinu kolesterola u krvi i krvni tlak te smanjuje učestalost napada angine pektoris.

Aloe vera,  probava, metabolizam
Potiče probavu, neutralizira povišenu želučanu kiselinu, uravnotežuje djelovanje gastrointestinalnih simbiotičnih bakterija, normalizira pH stolice, pomaže kod iritabilnog crijevnog sindroma, kolitisa, proljeva i zatvorenosti. Prodire kroz stijenku probavnog trakta, ispire štetne bakterije i čisti crijevne resice od naslaga. Na taj način smanjuje upale i povećava apsorpciju hranjivih tvari.  Poboljšava rad jetre, detoksicira je i regenerira. Preporuča se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetre, akutnog i kroničnog hepatitisa i masne jetre. Regulira i snižava razinu šećera u krvi, smanjuje oscilacije šećera (posebno važno kod bolesnika na inzulinu).
Ocean 21 iz Hrv.i inozemstva možete naručiti putem:Calivita web site


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

APOTEKA IZVOR ZDRAVLJA -za čitatelje iz Bosne

Dragi čitatelji iz Bosne predstavljam Vam

                                                      APOTEKU IZVOR ZDRAVLJA,

kod mene u Caliviti možete naći preko 100 visokokvalitenih prirodnih proizvoda za zdravlje djece i odraslih.
Naša firma vrlo uspješno posluje već 25 godina u 38 zemalja Europe i svijeta.
Imamo sve certifikate da smo 100 % prirodni asortiman kako od strane Ministarstva Zdravlja tako i od međunarodnih kuća koje se bave certificiranjem dodataka prehrani.
Poslom preporuke prirodnih Calivita preparata bavim se preko 16 godina.Surađujem s timom liječnika ukoliko se radi o težim zdravstvenim problemima da bi dobili što kvalitetniju preporuku naših preparata.
Ako trebate pomoć u odabiru preparata javite mi se porukom u inbox. Preparate šaljemo brzom poštom iz našeg zastupstva u Sarajevu. Ukoliko imate naruđbu naših proizvoda u iznosu do 95 KM tada je poštarina 9KM, za prvu naruđbu proizvoda preko 95 KM je poštarina 4 KM, ZA sve naruđbe preko 200 KM poštarina je GRATIS. Ako …

Calivita - pridružite nam se

Calivita već godinama gradi mostove prijateljstva i temelje zdravlja,
budite i vi dio našeg tima nasmijanih,vedrih,pozitivnih ljudi-
Calivita slijedite ovaj link i znajte da ste na pravom mjestu:http://zivjeti-zdravo.mycali.biz/

SambuRex – kralj imuno zaštite! Naruđbe za Hrvatsku,Bosnu,Sloveniju,Srbiju..

SambuRex – kralj imuno zaštite!
Izabrali ste odlično! SambuRex se pokazao kao fantastičan saveznik u ova zimska vremena. Odlično podiže imunitet i suvereno „diže iz kreveta“ kad ste nahlađeni. SambuRex je tekuća formula koja sadrži bazgu, dvije vrste ehinaceje, kozlinac, cink i C vitamin. Bazga, koju poznati liječnik Sebastian Kneipp opisuje kao dobrog kućnog duha, stoljetni je pratilac čovjeka diljem svijeta. Tako je sok bazginih bobica korišten i za vrijeme epidemije gripe u Panami 1995. godine. U njemačkom centru za istraživanje hrane Bundesforschungsanstalt u Karlsruheu, znanstvenici su dokazali da antocijanidini bazge poboljšavaju rad imunološkog sustava poticanjem proizvodnje citokina, bjelančevina koje djeluju kao glasnici u imunološkom sustavu kako bi se regulirao imunološki odgovor i tako pomažu tijelu da se brani protiv bolesti. Ljudi s gripom koji su koristili bobice bazge imali su manje ozbiljne simptome i kraće vrijeme trajanja bolesti od onih koji ih nisu koristili. Pos…