subota, 7. ožujka 2015.

Ocean 21 - izvor vrhunski čiste Aloe vera

Ocean 21 - izvor vrhunski čiste Aloe vera

izvor vrhunski čiste Aloe vera

Aloe vera je jedan od glavnih lijekova staroga svijeta, koristili su je Plinije, Diskurides, ali i Galen, otac suvremene medicine. Egipatske kraljice Nefreteti i Kleopatra su se njome koristile zbog kozmetickih svojstava, a Aleksandar Makedonski je prema savjetu učitelja Aristotela prije ratnih pohoda najprije sakupio dovoljne kolicine Aloe vera za snagu, ali i lijecenje rana.

Aloe vera je jedna od najkorisnijih biljaka na našem planetu. Utvrdeno je da osim blagotvornih učinaka na kožu, sadržava i sastojke koji pomažu čišćenju organizma, te reguliranju i optimalnom djelovanju imunoloških mehanizama kojima se naše tijelo brani od bolesti. Sadrži i tvari koje ublažavaju posljedice različitih upala i alergija. Aloe vera ima jedinstvenu biokemijsku strukturu: sadrži izvanredno uravnotežene količine vitamina, minerala, polisaharide, aminokiseline, antrakinone, te enzime. Sami sastojci su vrlo jednostavni, ali jedinstven je nacin na koji ih aloja spaja. Iako još nije do kraja poznat točan način djelovanja svih sastojaka, najučinkovitija je tek kada njezini sastojci počnu djelovati u samom tijelu gdje iskazuju sinergistički učinak. Zbog tolikih pozitivnih učinaka na zdravlje, stručnjaci o njoj govore kao o pravoj biljnoj ljekarni. Sama je američka vlada uložila 50 milijuna dolara u istraživanje Aloe vera što potvrđuje njezinu vrijednost. Dr. Robert M. Stegel, istice kako ga ne bi čudilo da nam Aloe vera u budućnosti pruži novu platformu zdravstvene skrbi.
Aloe vera i imunitet
Nova zdravstvena istraživanja dokazala su izravnu vezu između kroničnih bolesti i slabljenja ili poremečaja našeg imunološkog sustava. Naime, 75% oboljelih stanovnika razvijenih zemalja boluje od kroničnih bolesti.
Poznata je stvar da naš način života i prehrane, kao i negativne promjene u okolišu izvrgavaju različitim onečišćenjima i otrovima koji štetno djeluju na naš obrambeni sustav. Te opasnosti spojene s posljedicama svakodnevnih stresova slabe naš organizam i često su uzrokom različitim kroničnim stanjima. Od njih do kroničnih bolesti, mali je korak. Odgovor za mnoge probleme uzrokovane kroničnim bolestima nalazi se u našem obrambenom sustavu: on je upravo i stvoren da nas štiti. Aloe vera se tijekom stoljeća dokazala svojim stimulativnim i regulativnim učinkom na imunološke funkcije. Utvrđeno je da ona sadrži faktore koji uništavaju tumore (alfa faktor, blokira dotok krvi u rastući tumor, acemanani…). Kao dopunska terapija, smanjuje štetne nuspojave kemo i radio terapije.

Aloe vera i upale
Aloe vera je i jedno od najboljih prirodnih protuupalnih sredstava. Direktno koči nastanak pro-upalnih tvari u svim organskim tkivima. Njezino djelovanje osjetili su svi koji imaju problema sa kostima i zglobovima.  Smanjuje upalu, crvenilo, bolove i oteklinu zglobova i mišića. Djeluje i kod neuralgija, išijasa i glavobolje. U kombinaciji sa kalcijem učinkovita je kod osteoporoze. Pomaže kod akutnih i kroničnih upala respiratornih organa (upala sinusa, ždrijela, glasnica, pluća itd.). Ublažava simptome astme i alergija.

Aloe vera i srce
Jača srčani mišić. Snižava razinu kolesterola u krvi i krvni tlak te smanjuje učestalost napada angine pektoris.

Aloe vera,  probava, metabolizam
Potiče probavu, neutralizira povišenu želučanu kiselinu, uravnotežuje djelovanje gastrointestinalnih simbiotičnih bakterija, normalizira pH stolice, pomaže kod iritabilnog crijevnog sindroma, kolitisa, proljeva i zatvorenosti. Prodire kroz stijenku probavnog trakta, ispire štetne bakterije i čisti crijevne resice od naslaga. Na taj način smanjuje upale i povećava apsorpciju hranjivih tvari.  Poboljšava rad jetre, detoksicira je i regenerira. Preporuča se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetre, akutnog i kroničnog hepatitisa i masne jetre. Regulira i snižava razinu šećera u krvi, smanjuje oscilacije šećera (posebno važno kod bolesnika na inzulinu).
Ocean 21 iz Hrv.i inozemstva možete naručiti putem:Calivita web site


Nema komentara:

Objavi komentar