Preskoči na glavni sadržaj

PROBLEMI S GLJIVICAMA? - EVO I BILJKI ZA BORBU PROTIV NJIH

Biljkama protiv gljivica

Prema nekim podacima, jedna od dvije osobe dobije neku od gljivičnih infekcija tijekom života. Srećom, uglavnom su to infekcije koje nisu opasne po život, ali su dovoljno neugodne, pa je potrebno određeno vrijeme kako bismo ih se riješili. Teška gljivična infekcija nokta ili candida mogu vrlo lako poremetiti, ali i promijeniti vaš svakodnevni život. Mnogi koji su se duže vrijeme nastojali riješiti gljivičnih infekcija znaju kako neugodna ta borba zna biti. Stoga bi jednogodišnja preventivna kura čišćenja antigljivičnim i antiparazitskim programom trebala biti dijelom naše osobne higijene.
U ovo doba godine, kada je hladno i cijeli smo dan u zatvorenim cipelama, stvaramo idealne uvjete vlage i temperature za razvoj gljivica. Da stvar bude gora, infekcija se vrlo lako može proširiti na neki drugi dio tijela, ili s jednog nokta na drugi. Osobe koje nose usku obuću, najlonke, ili se bave sportom imaju puno veće šanse za razvoj infekcije.
Srećom, postoje učinkovite metode u borbi protiv gljivičnih infekcija – pomoću biljaka koje imaju antifungalna i antiparazitska svojstva!

Prirodne metode protiv gljivičnih infekcija kože i noktiju

Protiv raznih gljivičnih oboljenja kože i noktiju preporučujemo Oregano Oil, posebice protiv gljivica na noktima. Ulje origana pogodno je i za vanjsku uporabu, ukoliko infekciju želite liječiti preparatima iz kućne ljekarne ili se pak može uzimati kao dopuna terapiji lijekovima. Ulje origana, zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima, pomaže uništavanje gljivica ili njihovo razmnožavanje. Ulje origana možete koristiti i kao prevenciju nastanka infekcija!
ParaProtex je djelotvorna protuparazitna i protugljivična formula, koja se na blagi način bori protiv infekcija. Sastojci Paraprotexa – češnjak, ulje sjemenki grejpa, ulje klinčića, mira, žutika trpka i taheebo imaju dugotrajnu primjenu u tradicionalnoj medicini. Ovaj se proizvod preporučuje i u slučaju Candide, jer potiče obrambeni mehanizam tijela, dok istovremeno ne šteti bakterijama crijevne flore.

Candida – kad se poremeti unutarnja ravnoteža

Candida albicans, gljivica koja je prirodno prisutna u debelom crijevu i vagini, ne izaziva simptome, no lako se može razmnožiti ako se poremeti osjetljiva mikroflora tih dijelova tijela. Do toga najčešće dolazi nakon antibiotske terapije, ali i nakon stresnog razdoblja, ili neke druge bolesti. Može uzrokovati neugodne simptome, pa liječnici prepisuju protugljivične lijekove, često nedugo nakon antibiotske terapije.
To se može izbjeći ili barem pomoći regeneraciju, ako se već za vrijeme antibiotske terapije i nekoliko tjedana nakon nje uzimaju probiotici, primjerice AcidophilusAC-Zymes ili Probio Balance, a prema potrebi i prirodna sredstva protiv gljivica. Osobe koje su posebno osjetljive na gljivične infekcije, kao što su osobe koje uzimaju imunosupresive i dijabetičari, moraju uvijek razmišljati o prevenciji!

Preventivna kura

Jednom do dva puta godišnje, preventivno uzimati probiotike u trajanju od mjesec dana, a ukoliko ste spremni na dodatnu investiciju u zdravlje svog organizma, bilo bi korisno tome dodati i Paraprotex ili Ulje origana. Osim preventivnog čišćenja organizma, ova će kombinacija dodatno osnažiti vaš imunitet.

Sve ove proizvode ukoliko živite u Hrv.ili u inozemstvu možete naručiti putem:Calivita web sitePrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

APOTEKA IZVOR ZDRAVLJA -za čitatelje iz Bosne

Dragi čitatelji iz Bosne predstavljam Vam

                                                      APOTEKU IZVOR ZDRAVLJA,

kod mene u Caliviti možete naći preko 100 visokokvalitenih prirodnih proizvoda za zdravlje djece i odraslih.
Naša firma vrlo uspješno posluje već 25 godina u 38 zemalja Europe i svijeta.
Imamo sve certifikate da smo 100 % prirodni asortiman kako od strane Ministarstva Zdravlja tako i od međunarodnih kuća koje se bave certificiranjem dodataka prehrani.
Poslom preporuke prirodnih Calivita preparata bavim se preko 16 godina.Surađujem s timom liječnika ukoliko se radi o težim zdravstvenim problemima da bi dobili što kvalitetniju preporuku naših preparata.
Ako trebate pomoć u odabiru preparata javite mi se porukom u inbox. Preparate šaljemo brzom poštom iz našeg zastupstva u Sarajevu. Ukoliko imate naruđbu naših proizvoda u iznosu do 95 KM tada je poštarina 9KM, za prvu naruđbu proizvoda preko 95 KM je poštarina 4 KM, ZA sve naruđbe preko 200 KM poštarina je GRATIS. Ako …

Calivita - pridružite nam se

Calivita već godinama gradi mostove prijateljstva i temelje zdravlja,
budite i vi dio našeg tima nasmijanih,vedrih,pozitivnih ljudi-
Calivita slijedite ovaj link i znajte da ste na pravom mjestu:http://zivjeti-zdravo.mycali.biz/

SambuRex – kralj imuno zaštite! Naruđbe za Hrvatsku,Bosnu,Sloveniju,Srbiju..

SambuRex – kralj imuno zaštite!
Izabrali ste odlično! SambuRex se pokazao kao fantastičan saveznik u ova zimska vremena. Odlično podiže imunitet i suvereno „diže iz kreveta“ kad ste nahlađeni. SambuRex je tekuća formula koja sadrži bazgu, dvije vrste ehinaceje, kozlinac, cink i C vitamin. Bazga, koju poznati liječnik Sebastian Kneipp opisuje kao dobrog kućnog duha, stoljetni je pratilac čovjeka diljem svijeta. Tako je sok bazginih bobica korišten i za vrijeme epidemije gripe u Panami 1995. godine. U njemačkom centru za istraživanje hrane Bundesforschungsanstalt u Karlsruheu, znanstvenici su dokazali da antocijanidini bazge poboljšavaju rad imunološkog sustava poticanjem proizvodnje citokina, bjelančevina koje djeluju kao glasnici u imunološkom sustavu kako bi se regulirao imunološki odgovor i tako pomažu tijelu da se brani protiv bolesti. Ljudi s gripom koji su koristili bobice bazge imali su manje ozbiljne simptome i kraće vrijeme trajanja bolesti od onih koji ih nisu koristili. Pos…