Preskoči na glavni sadržaj

PROBLEMI S GLJIVICAMA? - EVO I BILJKI ZA BORBU PROTIV NJIH

Biljkama protiv gljivica

Prema nekim podacima, jedna od dvije osobe dobije neku od gljivičnih infekcija tijekom života. Srećom, uglavnom su to infekcije koje nisu opasne po život, ali su dovoljno neugodne, pa je potrebno određeno vrijeme kako bismo ih se riješili. Teška gljivična infekcija nokta ili candida mogu vrlo lako poremetiti, ali i promijeniti vaš svakodnevni život. Mnogi koji su se duže vrijeme nastojali riješiti gljivičnih infekcija znaju kako neugodna ta borba zna biti. Stoga bi jednogodišnja preventivna kura čišćenja antigljivičnim i antiparazitskim programom trebala biti dijelom naše osobne higijene.
U ovo doba godine, kada je hladno i cijeli smo dan u zatvorenim cipelama, stvaramo idealne uvjete vlage i temperature za razvoj gljivica. Da stvar bude gora, infekcija se vrlo lako može proširiti na neki drugi dio tijela, ili s jednog nokta na drugi. Osobe koje nose usku obuću, najlonke, ili se bave sportom imaju puno veće šanse za razvoj infekcije.
Srećom, postoje učinkovite metode u borbi protiv gljivičnih infekcija – pomoću biljaka koje imaju antifungalna i antiparazitska svojstva!

Prirodne metode protiv gljivičnih infekcija kože i noktiju

Protiv raznih gljivičnih oboljenja kože i noktiju preporučujemo Oregano Oil, posebice protiv gljivica na noktima. Ulje origana pogodno je i za vanjsku uporabu, ukoliko infekciju želite liječiti preparatima iz kućne ljekarne ili se pak može uzimati kao dopuna terapiji lijekovima. Ulje origana, zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima, pomaže uništavanje gljivica ili njihovo razmnožavanje. Ulje origana možete koristiti i kao prevenciju nastanka infekcija!
ParaProtex je djelotvorna protuparazitna i protugljivična formula, koja se na blagi način bori protiv infekcija. Sastojci Paraprotexa – češnjak, ulje sjemenki grejpa, ulje klinčića, mira, žutika trpka i taheebo imaju dugotrajnu primjenu u tradicionalnoj medicini. Ovaj se proizvod preporučuje i u slučaju Candide, jer potiče obrambeni mehanizam tijela, dok istovremeno ne šteti bakterijama crijevne flore.

Candida – kad se poremeti unutarnja ravnoteža

Candida albicans, gljivica koja je prirodno prisutna u debelom crijevu i vagini, ne izaziva simptome, no lako se može razmnožiti ako se poremeti osjetljiva mikroflora tih dijelova tijela. Do toga najčešće dolazi nakon antibiotske terapije, ali i nakon stresnog razdoblja, ili neke druge bolesti. Može uzrokovati neugodne simptome, pa liječnici prepisuju protugljivične lijekove, često nedugo nakon antibiotske terapije.
To se može izbjeći ili barem pomoći regeneraciju, ako se već za vrijeme antibiotske terapije i nekoliko tjedana nakon nje uzimaju probiotici, primjerice AcidophilusAC-Zymes ili Probio Balance, a prema potrebi i prirodna sredstva protiv gljivica. Osobe koje su posebno osjetljive na gljivične infekcije, kao što su osobe koje uzimaju imunosupresive i dijabetičari, moraju uvijek razmišljati o prevenciji!

Preventivna kura

Jednom do dva puta godišnje, preventivno uzimati probiotike u trajanju od mjesec dana, a ukoliko ste spremni na dodatnu investiciju u zdravlje svog organizma, bilo bi korisno tome dodati i Paraprotex ili Ulje origana. Osim preventivnog čišćenja organizma, ova će kombinacija dodatno osnažiti vaš imunitet.

Sve ove proizvode ukoliko živite u Hrv.ili u inozemstvu možete naručiti putem:Calivita web site



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu