Preskoči na glavni sadržaj

Analgetik i antipiretik iz prirodne ljekarne

Analgetik i antipiretik iz prirodne ljekarne

Depositphotos_4319656.jpg
Kora bijele vrbe je već stoljećima poznata u popularnoj medicini kao analgetik i antipiretik, sredstvo za jačanje i čišćenje krvi. Njen ekstrakt koristio se za liječenje unutarnjeg krvarenja, gastroenteritisa, reumatizma i cistitisa. Često se koristila i kod problema s jetrom, bubrezima i srcem.
Njemački i francuski znanstvenici 1828. godine izolirali su aktivni sastojak biljke – salicin. Nekoliko godina poslije, kemičari su iz salicina dobili salicilnu kiselinu, koja je vrlo slična aspirinu. Industrijska proizvodnja aspirina počela je krajem 19. stoljeća. Međutim, aspirin može oštetiti probavni sustav ako se uzima u velikim količinama (može izazvati mučninu, krvarenje i pojavu želučanog vrijeda) i može izazvati alergijsku reakciju.
Koru bijele vrbe možemo zvati prirodnim aspirinom jer se salicin u tijelu pretvara u salicilnu kiselinu, ali bez neželjenih nuspojava.
Učinkovito ublažava glavobolju, akutnu mišićnu bol i druge akutne bolove (bolove u leđima i vratu). Smanjuje upalu i oticanje kod artiritisa, olakšave pokrete zglobova. Osim toga, može pomoći u ublažavanju menstruacijskih grčeva, jer salicin sprječava stvaranje prostaglandina, tvari sličnih hormonima, koji pojačavaju upalu i izazivaju bolove.
Preporuča se osobama iznad 40-te, jer pomaže u sprječavanju stvaranja krvnih ugrušaka, a time može spriječiti i pojavu srčanog udara.
Kako pomaže kod boli u leđima
Kora bijele vrbe je učinkovit prirodni analgetik (sredstvo protiv bolova), što je vrlo korisno kod akutnih i kroničnih napadaja boli u leđima. Jedna velika prednost je da ova biljka nema neželjene probavne nuspojave poput tradicionalnih NSAR lijekova (aspirin ili ibuprofen), uz sposobnost da smanji upalu što pomaže vratiti pokretljivost i fleksibilnost mišića u leđima.
Nekoliko europskih zemalja odobrilo je uporabu kore bijele vrbe za bolove u leđima (lumbago) i upalne bolesti zglobova. Među ostalim, odobrenje i preporuke su izdali ESCOP (European Scientific Cooperative on Phytotherapy), zatim njemačka Komisija E (BGA Comission E) koja odobrava uporabu kod lumbaga, povišene temperature, reumatskih bolesti te glavobolja.
Britanski Herbal Compendium indicira uporabu kod reumatskih tegoba te groznice povezane s gripom i prehladom, a Francuska odobrava korištenje kore bijele vrbe kao analgetika u tretmanu bolova – od glavobolje i kostobolje do zubobolje te kod tendinitisa i uganuća.
U narodnoj medicini kora bijele vrbe koristi se više stoljeća kao sredstvo protiv boli, upala, preporučuje se za sprječavanje stvaranja ugrušaka, kao antiseptik kod gripe i prehlade, grlobolje i povišene temperature (groznice), glavobolje, uganuća, tendinitisa i upale zglobova (artritis), zubobolje, kod bradavica, kod uloga (giht), menstruacijskih grčeva itd.
Kad vam je potrebna pomoć, posegnite u prirodnu ljekarnu!
whitewillow_100kaps_orange.jpg
100 kapsula
Cijena: 119,29 kn
Cijena za članove:
kartično i obročno plaćanje: 89,47 kn
ostala plaćanja: 85,00 kn
81 BB | 68,0 KB

White Willow - sastav jedne kapsule
Prah kore bijele vrbe (Salix alba) 400 mg
NARUČI ODMAH:Calivita web shop

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu