Preskoči na glavni sadržaj

Zdrave krvne žile su naš izbor!

Zdrave krvne žile su naš izbor!

Loša vijest - bolesti krvožilnog sustava su na prvom mjestu u Hrvatskoj, a preko 50% ukupne smrtnosti odnosi se na moždani i srčani udar.
Dobra vijest - mijenjajući vlastitu prehranu i životne navike, izravno utječemo na kvalitetu našeg krvožilnog sustava! Imamo izbor!


Svrha kolanja krvi je opskrba svih stanica hranjivim tvarima i kisikom te uklanjanje štetnih proizvoda metabolizma. Za to nam služi splet krvnih žila - od mikroskopski sitnih kapilara do velikih krvnih žila arterija i vena. Motor cjelokupnog procesa je naše srce. Dok je organizam mlad i naše krvne žile očuvane obično nemamo cirkulacijskih tegoba, no kako starimo počinjemo sve više osjećati tegobe koje nam ukazuju da naš splet putova za kolanje krvi trpi oštećenja. Znaci slabe cirkulacije koje tada osjećamo najčešće su pojava trnaka, osjećaj hladnoće ili žarenja stopala te prstiju ruku i nogu, nedostatak daha, osjećaj gušenja, niska razina energije, nepravilni otkucaji srca, zaboravljivost itd. To su sve znaci da naše stanice, a posebno srce i mozak ne dobivaju dovoljno kisika.
Smatra se da su glavni uzroci slabe cirkulacije oštećenje krvožilnog sustava uzrokovano slobodnim radikalima, loša prehrana siromašna mikro hranjivim tvarima te nagomilavanje kiselih tvari u tijelu. U svojim istraživanjima to potvrđuje i dr. Matthias Rath, jedan od vodećih kardiologa koji većinu cirkulacijskih bolesti (uključujući i bolesti srca, arteriosklerozu, anginu pectoris, nedostatak daha, visoki krvni tlak, itd) povezuje sa oštećenjima krvožilnog sustava uzrokovanih djelovanjem slobodnih radikala te nedostatkom esencijalnih hranjivih tvari (vitamini, minerali, itd).
Naše tijelo svoje stare i istrošene stanice neprestano mijenja novima. Ove novostvorene stanice tijelo proizvodi koristeći aminokiseline, vitamine, minerale i esencijalne masne kiseline. Kako suvremena hrana ne sadržava dovoljne količine ovih mikro-hranjivih tvari, naše tijelo ne može proizvesti dovoljno zdrave i djelatne stanice. Tako i na našim krvnim žilama nastaju promjene, a posebno izložena ovome su područja srčanog mišića, arterijski zid te krvne žile vrata i nogu. Dobra vijest je što su znanstvenici, pa tako i dr. Rath, u svojim znanstvenim radovima dokazali da se uz vitaminsku i protuoksidativnu potporu proces propadanja može ne samo zaustaviti već i obrnuti! Prema njegovim istraživanjima i praksi moguće je, unutar razdoblja do 2 godine, ukloniti većinu tegoba nastalih uslijed loše cirkulacije tj.oštećenja krvožilnog sustava. To se odnosi i na prekomjernu proizvodnju kolesterola. Naime, u skladu sa njegovim postavkama, naša jetra proizvodi kolesterol kao odgovor na oštećenja krvožilnog sustava, tj.kao neku vrstu flastera koji će polijepiti sva nastala oštećenja i tako spriječiti krvarenje. Ukoliko tijelo ne primi sve hranjive tvari potrebne za popravak štete kolesterol će se gomilati i prijetiti da začepi žile i izazove srčani /moždani udar. I obrnuto, kada tijelu osiguramo potrebne hranjive tvari i spriječimo djelovanje slobodnih radikala, zbivanja će krenuti u suprotnom smjeru, krvne žile će ojačati, a razina kolesterola će se normalizirati.
***
Uz Vein Protex osiguravamo cjelovite i protočne krvne žile, smanjujemo oštećenja zida krvnih žila i pojavu ateroskleroze, doprinosimo smanjenju kolesterola i sprječavamo sljepljivanje krvnih pločica.
Oxy Max osigurava dodatne količine kisika za još veću razinu proizvodnje energije, bolji rad srca, veći umni rad i djelatnosti mozga, učinkovitije uklanjanje otrovnih tvari, učinkovitije rješavanje crijevnih tegoba i infekcija, održavanje zdravlja zubnog mesa te borbu protiv virusa. Oxymax je i dodatna podrška plućnim i srčanim bolesnicima, sportašima, osobama na detoksikacijskim kurama, kroničnim bolesnicima.
***

MagneZiB6

sadrži magnezij, cink i vitamin B6. Magnezij omogućava više od 300 životno važnih funkcija. Najvažnije djelovanje vezano je za naše mišiće pri čemu posebno krijepi srčani mišić, sprječava smetnje srčanoga ritma, smanjuje opasnost od tvorbe ugrušaka i pojavu srčanog udara, pomaže u održavanju ravnoteže vode u tijelu, te pomaže u normalizaciji tlaka. Smatra se i prirodnim regulatorom probave zbog utjecaja na zdravu funkciju gušterače i izlučivanje njenih sokova. Vitamin B6 djeluje pozitivno na živčani sustav i pomaže apsorpciju magnezija u organizmu.
VEINPROTEX (194,00) + OXYMAX (249,00) + MAGNEZIB6 (79,00) = 514,00  + 81,00 = 524,00

+  Usluga slanja GRATIS!
+  Članarina 2013. GRATIS!
+  Liječničko savjetovalište u svezi odabira naših preparata cilljano za Vaše zdravstveno stanje GRATIS
+ Katalog preparata i ostalih naših proizvoda GRATIS


Vein Protex - izvor OPC-a! 

Kada su u pitanju zaštita krvnih žila i cirkulacija treba znati izabrati najbolje među različitim hranjivim tvarima i antioksidantima. Ono što je lutein za oči, beta karoten za kožu ili likopen za prostatu, to su oligomerni proantocijanidini (OPC) za krvne žile.
Proizvod VeinProtex sadrži OPC, MSM, vitamin C, te ekstrakte đumbira i kurkume. Oligomerni proantocijanidini su snažni antioksidanti čije je glavno svojstvo vezanje za područja s velikim sadržajem glikozaminoglikana, kao što su npr. stjenke kapilara i krvnih žila. OPC doslovno oblažu krvne žile, a posebno je to svojstvo važno za one najfinije kapilare koje su najsklonije oštećenjima. Na taj način sprječava se vezanje masnoće za oštećena mjesta i tvorba plaka, a istovremeno se povećava kapilarni otpor zida krvnih žila čime se smanjuje ili potpuno onemogućuje gubitak vitalne stanične tekućine i stvaranje oteklina (edema). OPC se ističu pred drugim tvarima protuoksidativnog djelovanja i po svojstvu da sprječavajući pucanje kapilara, smanjuju mogućnost pojave moždanog udara kod osoba sa visokim krvnim tlakom. Prema jednoj francuskoj studiji, uzimanjem 300 mg OPC-a dnevno tijekom 4 tjedna, značajno se smanjuju grčevi u nogama i trnci u rukama i nogama za vrijeme spavanja. Dolazi do smanjenja većine tegova vezanih za vensku slabost (proširene vene).
MSM je izvor sumpora koji je jedan od najznačajnijih minerala u tijelu nužan za izradu novih zdravih stanica. MSM povećava iskorištenje kisika u tijelu tako što pomaže ulazak kisika u krvotok uz istu količinu rada. Istovremenim uzimanjem MSMa (Vein protex) i stabiliziranog kisika (Oxy max) povećava se količina kisika u sustavu za cirkulaciju, smanjuje se gubitak hranjivih tvari i tekućine u vanstanični prostor, omogućava otrovima da se pravovremeno i učinkovito uklone iz stanica. MSM povećava gipkost i rastezljivost vezivnog tkiva i zglobova, potiče zacjeljivanje ožiljaka, smanjuje bolove i upalu karpalnog kanala.
Vitamin C također pomaže očuvati gipkost stijenki krvnih žila, nužan je za sintezu kolagena koji učvršćuje stijenke vena. On sa bioflavonoidima (hesperidin) djeluje sinergistički pri čemu povećava aktivnost vitamina C u tijelu. Zajedno, hesperidin, vitamin C i OPC čine najmoćniju moguću potporu svim čimbenicima uključenim u djelatnu cirkulaciju- od zdravlja i cjelovitosti naših krvnih žila, do otklanjanja svih glavnih prepreka nesmetanom kolanju krvi (sprječavanje grušanja krvnih stanica, smanjenje masnoće u krvi, gubitak stanične tekućine..).
Iscrpine biljaka đumbira i kurkume dodatno doprinose ukupnom zdravlju cirkulacijskog sustava. Odlikuju se svojstvom da sprječavaju abnormalno sljepljivanje trombocita što u konačnici za ishod ima sprječavanje stvaranja ugrušaka. Studija objavljena u časopisu Prostaglandins Medicine (1984), naglašava da je đumbir puno djelotvorniji u tom smislu od češnjaka, a poticanje kolanja krvi je posebno važno kod osoba koje puno sjede te puno krvi zaostaje u džepovima i dobro ih je pokrenuti.
VeinProteX

Količina: 60 tableta
Cijena: 258,67 kn
Članska cijena: 194,00 kn
BB: 194
KB: 155,2





Sve naše stanice dišu

Stanica je osnovna građevna jedinica svakog živog bića.


Oxy Max- kapi stabiliziranog kisika omogućuju dodatnu opskrbu naših stanica kisikom.
Kisik je najzastupljeniji element u tijelu i bez njega nema života. Kisik omogućava pretvorbu hrane (glukoza) u energiju života (kretanje, obnavljanje, disanje, kucanje srca, zagrijavanje…). No, kisik nam je potreban i za uklanjanje nastalih otpadnih tvari. Dospijevajući do svake stanice kisik omogućuje oksidaciju štetnih tvari i tako sprječava da taj isti otpad ne uguši naše vlastite stanice. Kisik je posebno potreban za rad srca i mozga koji imaju stalnu i povećanu potrebu za njim. Pojačan rad i djelovanje neurona (živčane stanice) uslijed umnog rada povećava i potrebu za kisikom te se pojačava i dotok krvi u područje mozga. Tako se sve umne sposobnosti mogu povećati osiguravajući mozgu dodatne količine kisika i glukoze, a prema nekim istraživačima to je jedan od načina sprječavanja demencije te neurodegenerativnih bolesti (Alzheimerova bolest).
Smanjena opskrba srca i mozga kisikom, i kada je cirkulacija uredna, može biti uzrokovana smanjenom količinom kisika u zraku (boravak u zatvorenim prostorima, smanjena količina kisika u zraku gradova, povećana količina ugljičnog monoksida..). Osiguravajući dodatne količine kisika našim stanicama osiguravamo veću budnost, umne sposobnosti, pamćenje i inteligenciju, smanjujemo mogućnost nastanka srčanog ili moždanog udara, smanjujemo mogućnost razvoja demencije, povećavamo izglede u liječenju od alkoholizma, povećavamo uklanjanje onih otrovnih tvari iz tijela koje ne možemo jednostavno izlučiti putem znoja već isključivo putem oksidacije.
Oxy Max

Količina: 60 ml
Cijena: 332,00 kn
Članska cijena: 249,00 kn
BB: 250
KB: 199,1


Ove i sve druge naše preparate i ostalo možete za Hrvatsku i inozemstvo naručiti u našem web-shopu, po ovim 25% nižim cijenama te možete otvoriti i svoju Calivita potrošačku karticu i to kao fizička osoba/lice ili kao pravna osoba/lice na stranici :
Calivita Mirta -web shop
 


 25% -tni popust vrijedi u svim zemljama jednako.
Dodatne informacije i naruđbe osim preko gore navedenog linka ,za Hrvatsku i inozemstvo možete dobiti i na :
Tel. : 098 582-483
Tel. za inozemstvo : 00385 98 582-483
Facebook : Calivita Mirta Mudri Vukovar


ŽELIM VAM OBILJE  ZDRAVLJA

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu