Preskoči na glavni sadržaj

Prirodnim sredstvima protiv senilnosti, demencije i Alzheimerove bolesti - Calivitalan um

Prirodnim sredstvima protiv senilnosti,
demencije i Alzheimerove bolesti

Bistri i u starosti
Starost se najčešće definira izgledom. Pa se tako često znamo iznenaditi kada nam sugovornik otkrije svoje godine. Obično tada pomislimo kako se netko ili odlično drži za svoje godine ili je propao za svoje godine. No ipak, najčešći dojam o našoj starosti ili mladolikosti odaje naš mozak, tj. koliko smo mladi u glavi. Pa se tako često za vrlo stare ljude kaže: Ima puno godina, ali srećom, bistra / bistar je u glavi! Izgleda da nam je bistrina uma na kraju ipak važnija od fizičke pokretljivosti i zadnje što smo spremni izgubiti. Mnogi ljudi misle da su umne sposobnosti protekom vremena osuđene na slabljenje, ali starost nije nužno praćena postupnim pogoršanjem intelektualnih sposobnosti. Rezultati istraživanja usmjeravaju nas na veće korištenje antioksidansa (ističu se oligomerni proantocijanidini OPC, koenzim Q10) iomega 3 polinezasićene masne kiseline u prehrani te u obliku nadopuna jer oni pomažu sačuvati mozak mladim.
Alzheimerova bolest u brojkama
  • Procjenjuje se da u svijetu ima već oko 24 milijuna oboljelih, a u Hrvatskoj čak oko 80.000.
  • Promjene mogu početi 20 godina prije dijagnoze! Pratite rane znakove te odmah reagirajte!
  • Jedan od najčešćih mitova je da Alzheimerova bolest napada isključivo osobe starije od 65 godina. Iako je u tim godinama najučestalija, prava je istina da ona može početi već u 40.
Senilnost i demencije
Znanost je otkrila da su reakcije bjelančevina (lipofuscin i amiloidni beta-polipeptidi) i nukleinskih kiselina uzrok nastajanja naslaga na živčanom tkivu odgovornih za senilnost i demenciju. Lipofuscin je žutosmeđi pigment trošenja, a naziva se i pigment starenja koji se pojavljuje u stanicama živčanog sustava, srca, bubrega i drugih stanica, a kako osoba stari tako se više pojavljuje. Obilježje Alzheimerove bolesti kao oblika demencije su amiloidne naslage (plak) izazvane nakupljanjem ljepljivih beta-amiloidnih peptida (βA) u moždanog tkivu između živčanih stanica (neurona). Naslage se mogu pretvoriti u čitave grude koje mogu zapriječiti protok informacija među živčanim stanicama, a mogu se aktivirati i stanice imunološkog sustava koje onda izazivaju upalu i pojavu šupljina (lezije). Što su lezije i plak veće to su znaci bolesti izraženiji, u konačnici dio po dio mozga se gasi, osoba vegetira i na kraju umire.
Kako broj oboljelih sve više raste (stanovništvo je sve starije), obitelji oboljelih izložene su velikom stresu, a opterećenje zdravstvenog sustava biva sve veće, tako se traži učinkovito i brzo rješenje čiji dio postaju i određene tvari iz prirode.
cn2013_09_str06_Mental1.jpg
Ističemo neke prirodne tvari koje mogu biti vrlo korisne u borbi protiv umnog starenja
Proantocijanidini (Vein Protex)
U najvažnije tvari, po djelovanju na osnovne uzroke bolesti, svakako spadaju oligomerni proantocijanidini OPC, odnosno polimeri katehina. Za njih je utvrđeno da sprječavaju reakciju bjelančevina i nukleinskih kiselina te koče abnormalnu agregaciju amiloidnih β-peptida te iskazuju zaštitnu ulogu u preživljavanju neurona in vitro. Na taj način koče stvaranje naslaga odgovornih za senilnost i demenciju(1)(2). Istraživanja Marcie Zimmerman, koja se specijalizirala za istraživanje OPC-a, pomogla su u rasvjetljavanju načina na koji OPC utječu na stanice mozga: oni reguliraju rad enzima koji nadziru dva ključna neurotransmitera – dopamin i norepinefrin. OPC-i olakšavaju dopremu cinka, mangana, selena i bakra stanicama mozga čime se znatnije utječe na rad neurona. I na kraju, OPC kao najjači poznati antioksidansi stabiliziraju moždane stanice i poboljšavaju njihv rad putem neutralizacije slobodnih radikala. Istraživanja koje je proveo dr. Schubert na Salkovom institutu bioloških znanosti u San Diegu pokazuju daOPC sprječava daljnje nakupljanje toksičnih amiloidnih peptida na kulturama stanica mozga već zahvaćenih Alzheimerom. Istraživanja japansko-korejskih znanstvenika i onih sa Sveučilišta u Barceloni potvrđuju da prehrana koja obiluje polifenolima i polinezasićenim masnim kiselinama potiče nastanak novih živčanih stanica (neurona). (Izvori: Journal of Alzheimer's Desease; British Journal of Nutrition, October 2009). Oligomernim proantocijanidinima izuzetno je bogat Vein Protex, a dodatno osigurava i druge antioksidanse - vitamin C, bioflavonoide citrusa, kurkumu.
Koenzim Q10
Jedan od najboljih antioksidansa vrlo širogog područja djelovanja je ubikinon ili koenzim Q10 koji se pojedinačno u različitim oblicima i dozama nalazi u četiri naša proizvoda - SuperCoQ10 (20 mg),Sublingual CoQ10 (30 mg), MegaCoQ10 (50 mg) i Super Mega CoQ10 (120 mg). Taj snažan energetik i antioksidans izravno i neizravno štiti naš živčani sustav. Neizravno tako što potpomaže cjelokupan srčano-žilni sustav, osiguravajući bolju opskrbu mozga kisikom i ostalim hranjivim tvarima. Novija istraživanja ukazuju i na izravan učinak u odnosu na kronične bolesti živčanog sustava kao što su Alzheimerova, Parkinsonova ili Hungtingtonova bolest, vrtoglavice, tinitus, drhtanje udova (tremor) te različite vrste oboljenja mišićnog tkiva (atrofije). Kod pacijenata s Parkinsonovom bolešću ustanovljene su znatno niže razine Q10 nego kod zdravih osoba, dok Q10 i njegove sintetičke inačice mogu predstavljati mogući smjer u liječenju pacijenata s Alzheimerovom bolesti, što je temeljeno na saznanju da koenzim Q10 značajno smanjuje oksidativna oštećenja živčanog tkiva i njegovo posljedično propadanje.
Mega qProtect
Mega qProtect objedinjava 15 aktivnih tvari, kombinaciju najvažnijih antioksidansa (Q10, E, selen, retinoična kiselina, likopen, cistein...), ginka i proantocijanidine borovnice. Preporučujemo ga za kontinuiranu višegodišnju primjenu kao zaštitu od oksidativnih promjena na stanicama.
Ginkgo XC
Ginkgo XC sadrži čak 100 tableta od kojih svaka tableta sadrži čak 90 mg ekstrakta ginka!
Početna istraživanja utjecaja ginko bilobe na ljude su obećavajuća - korištenje ginko bilobe omogućilo je poboljšanje kognitivnog stanja kod osoba koje boluju od Alzheimerove bolesti te je usporilo pogoršanje stanja ozbiljno bolesnih osoba.
Vitamin E
Vitamin E može potpomoći očuvati svježinu uma - prema šestogodišnjoj studiji, među osobama koje su unosile više vitamina E bilo je manje slučajeva Alzheimerove bolesti i pogoršanja mentalnog zdravlja.Retinoična kiselina, koja se u ljudskom tijelu proizvodi iz vitamina A, može usporiti staničnu smrt i odigrati zaštitnu ulogu od nakupljanja amiloidnih peptida kod osoba koje boluju od Alzheimerove bolesti.
Selen
Selen je također esencijalan u očuvanju zdravlja mozga i umnih sposobnosti; njegov manjak može dovesti do nepovratnih oštećenja. Studije su pokazale da enzimi koji sadrže selen imaju zaštitni učinak na živčane stanice kod osoba koje boluju od Alzheimerove bolesti.
Rhodiola rosea
Najnovija istraživanja pokazuju da i polifenolni spojevi iz skupine proantocijanidina prisutni u biljci Rhodiola rosea mogu također kočiti sljepljivanje amiloida (bjelančevine kratkih lanaca/peptidi) čime ova biljka dobiva novo područja primjene.(3)

1. Pasinetti GM, Ksiezak-Reding H, Santa-Maria I, Wang J, Ho L. Development of a grape seed polyphenolic extract with anti-oligomeric activity as a novel treatment in progressive supranuclear palsy and other tauopathies. Journal of Neurochemistry. 2010; 114(6):1557–1568.
2. Wang J, Ho L, Zhao W, et al. Grape-derived polyphenolics prevent Aβ oligomerization and attenuate cognitive deterioration in a mouse model of Alzheimer’s disease. Journal of Neuroscience. 2008; 28(25):6388–6392.
3. Chen BF, Yang YF, Zhang YT. :Inhibitory effects of Rhodiola plants and their oligomeric proanthocyanidins on tyrosinase and Abeta42 aggregation; Yao Xue Xue Bao. 2012 Nov; 47(11):1440-6.

Izvori:
Adherence to a Mediterranean diet and risk of incident cognitive impairment - Georgios Tsivgoulis, MD et al., Neurology April 30, 2013 vol. 80 no. 18 1684-1692; The pros and cons of pharmaceutical, nutritional, botanical and stimulatory therapies, with a discussion of treatment strategies from the perspective of patients and practioners – Keith A. Wollen; Alternative Medicine Review Vol 15. N. 3.; Coenzyme Q10 deficiency in patients with Parkinson's disease – L. K. Mischley, J. A., R. Bradley; Journal of the Neurological Sciences 318 (2012) 72–75; Relation of the tocopherol forms to incident Alzheimer disease and to cognitive change - Morris MC et al., Am J Clin Nutr. 2005 Feb; 81(2):508-14.; Selenium and human health – M. P. Rayman; Lancet 2012; 379: 1256–68

..više o našem najnovijem preparatu Mega CO q 10 možete vidjeti ovdje :


Sve naše preparate i ostalo možete za Hrvatsku i inozemstvo naručiti u našem web-shopu, po ovim 25% nižim cijenama ISKLJUČIVO putem moga web shop-a možete otvoriti i svoju Calivita potrošačku karticu i to kao fizička osoba/lice ili kao pravna osoba/lice na stranici :

Calivita Mirta - web shop


 25% -tni popust vrijedi u svim zemljama jednako.

Dodatne informacije i naruđbe osim preko gore navedenog linka ,za Hrvatsku i inozemstvo možete dobiti i na :
Tel. : 098 582-483
Tel. za inozemstvo : 00385 98 582-483
Facebook : Calivita Mirta Mudri Vukovar

Vaše naruđbe šaljemo u 37 zemalja Europe i svijeta brzom poštanskom dostavom.
Plaćanje pouzećem za HRVATSKU,
Plaćanje po ponudi ,internet bankarstvom za zemlje Europske Unije.
Plaćanje za ostale zemlje, objasniti ću Vam kada mi se javite na gore navedeni kontakt.

Postoji mogućnost naručivanja i slanja naših preparata i ostalog   i ukoliko ne živite u zemljama navedenim u našem web - shopu, javite mi se na gore navedeni kontakt.

ŽELIM VAM OBILJE ZDRAVLJA


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu