Preskoči na glavni sadržaj

SVE ŠTO NISTE ZNALI O MINERALIMA - Selen -esencijalni mineral-kelatni oblik-više na linku dolje

http://www.njuskalo.hr/vitamini-minerali/selen-esencijalni-mineral-kelatni-oblik-oglas-9778144ZNAČAJ ESENCIJALNIH MINERALA

Mineralne tvari su nosioci životnih funkcija organizma i bez njih nema enzimske aktivnosti te neophodnih biokemijskih procesa. Danas mnogi znanstvenici smatraju da su upravo minerali najvažniji, jer se u živom organizmu ne mogu nikako stvoriti, a upravo se najveći broj nedostataka u prehrani odnosi na minerale i elemente u tragovima.
Ako u prehrani nema dovoljno mineralnih tvari mogu nastati vrlo ozbiljni poremećaji u funkcioniranju organizma. Također je poznato da bez minerala i oligoelemenata niti vitamini ne mogu izvršiti svoju funkciju, jer se mnoge složene kemijske reakcije ne mogu odigrati bez njihova istovremenog djelovanja. Dakle, dovoljno je da nedostaje samo jedan od elemenata u tragovima ili oligoelemenata, pa da nastane poremećaj jedne ili više različitih funkcija koje obavljaju vitamini i enzimi u organizmu. S obzirom da naše tijelo nije sposobno sintetizirati minerale, potrebno ih je suplementirati, tj unositi putem hrane i dodataka prehrani dobivenih iz prirodnih izvora. Posebice ljeti, kada zbog pojačanog znojenja gubimo velike količine minerala, koje treba nadomjestiti kako bi naše tijelo normalno funkcioniralo!
Kalcij se u najvećem postotku skladišti u kostima i zubima, a ostatak čini sastavni dio krvne plazme. Sudjeluje u procesima zgrušavanja krvi, kontrakciji mišića (ne samo skeletnih, već i respiratornih i srčanog mišića). Kalcij sudjeluje i u procesu apsorpcije željeza, pomaže funkcioniranje živčanog sustava kao jedan od elektrolita odgovornih za provođenje nadražaja u živcima. Kalcij je za mnoge sastavni dio kućne apoteke, jer pomaže pri uklanjanju neugodnih simptoma alergija.
Magnezij je jedan od najvažnijih minerala koji omogućava više od 300 za život važnih djelovanja u ljudskom tijelu. Omogućava normalno prenošenje impulsa živčanim vlaknima, uravnotežuje cjelokupni živčani i mišićni sustav, nužan je za pretvorbu hrane u energiju tijela, te za zdravlje kostiju. Pridonosi zdravom funkcioniranju kardiovaskularnog sustava i mišića, a u slučaju nedostatka mogu se javiti grčevi u mišićima i karakteristični grčevi u listu koji se javljaju noću.
Cink je nužan za fukciju svake stanice, a posebno se preporučuje osobama oslabljenog imuniteta i sklonim infekcijama, te fizički aktivnim osobama i sportašima. Nalazi se u sastavu brojnih vitalno važnih enzima koji obavljaju velik broj različitih funkcija u organizmu, počevši od rasta stanica pa do sinteze testosterona. U slučaju manjka cinka povećava se apsorpcija i taloženje teških metala u organizam što ukazuje na činjenicu da cink štiti organizam i od zagađivača iz životne sredine.
Željezo se u najvećem dijelu u tijelu nalazi vezano za hemoglobin, bjelančevinu u crvenim krvnim zrncima, koja prenosi kisik iz pluća u tkiva. Bez dovoljno željeza ne možemo osigurati dovoljno kisika za stanice i tkiva, a tako niti zadovoljiti tjelesne potrebe za energijom. Ono je sastavni dio i mioglobina, bjelančevine koja tijekom velikih napora opskrbljuje mišiće dodatnim gorivom. Osiguravajući dovoljne količine željeza sprečavamo pojavu slabokrvnosti i pratećeg umora. Budući da željezo jača imunološki sustav, nedostatak željeza može povećati sklonost infekcijama. Dnevne neto potrebe žena za željezom su prosječno oko 15 mg, a mjesečni gubitak željeza kod žena dvostruk je u odnosu na gubitak kod muškaraca. Trudnicama i dojiljama treba dvostruko više - oko 35 mg. Ove je količine skoro nemoguće unijeti hranom, jer ujednačena prehrana u 1000 kalorija sadrži tek oko 6 mg željeza. Da bismo dobili oko 30 mg željeza trebali bismo pojesti enormnu količinu hrane, oko 5000 kalorija. Iskoristivost željeza znatno je smanjena kod reumatskih i gljivičnih bolesti, kao i kod kroničnog herpesa. Iron Plus sadrži lako probavljiv oblik keliranog željeza s dodatkom vitamina C i bioflavonoida za njegovu maksimalnu iskoristivost. Ne opterećuje želudac, odlično se upija iz crijeva te nema štetni učinak na zube i probavu.
Jod je neophodan za normalno funkcioniranje štitne žlijezde koja utječe utječe na metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina.
Selen je antioksidans koji sudjeluje u radu 25 životno važnih enzima znanih kao selenoproteini, a sudjeluje i u smanjenju škodljivosti teških metala i karcinogenih tvari te u obnavljanju DNK oštećenja. Vrlo je značajna uloga selena u djelovanju štitne žlijezde, gdje sudjeluje u enzimskim procesima regulacije razine tiroidnih hormona. S obzirom na njegov utjecaj na rad štitne žlijezde, selen je osobito važan mineral u procesima razvoja, rasta i ukupnog metabolizma. Selen je važan za zaštitu srca i krvnih žila, pa je i učestalost bolesti srca najviša u područjima u kojima je unos selena niži.
Krom je česti sastojak formula koje potiču smanjenje tjelesne mase, jer djeluje na metabolizam ugljikohidrata (pa time i na metabolizam proteina i masti), a istraživanja su pokazala i da može smanjiti želju za slatkim.
Mangan sudjeluje u procesima proizvodnje energije, metabolizmu proteina, masti i ugljikohidrata, održava zdravu strukturu kostiju, te kao antioksidans pridonosi zaštiti stanica.
Strong Bones 250 kapsula
Cijena: 210,67 kn
Cijena za članove: 167,00 kn
Bonusni bodovi: 161
Komercijalni bodovi: 134,4
Strong Bones 100 kapsula
Cijena: 119,29 kn
Cijena za članove: 85,00 kn

Bonusni bodovi: 81
Komercijalni bodovi: 68,0
Sastav jedne kapsule
Kalcij
300 mg
Magnezij
150 mg

Magnezi B6
90 tableta
Cijena: 120,71 kn
Cijena za članove: 86,00 kn
Bonusni bodovi: 82
Komercijalni bodovi: 68,8
Sastav jedne tablete
Magnezij (citrat)
100 mg
Cink (aspartat)
5 mg
Vitamin B6 (piridoksin HCl)
5 mg

Power Mins
100 tableta
Cijena: 134,73 kn
Cijena za članove: 96,00 kn
Bonusni bodovi: 92
Komercijalni bodovi: 76,8
Sastav jedne tablete
Kalcij
250 mg
Magnezij
150 mg
Kalij
24,75 mg
Cink
7,5 mg
Mangan
4 mg
Željezo
4 mg
Bakar
0,5 mg
Jod
50 µg
Selen
20 µg
Krom
50 µg
Molibden
125 µg

Chelated Zinc
100 tableta
Cijena: 65,96 kn
Cijena za članove: 47,00 kn
Bonusni bodovi: 45
Komercijalni bodovi: 37,6
Sastav jedne tablete
Cink (aminokiselinski kelat)
15 mg

Iron Plus
100 tableta
Cijena: 89,82 kn
Cijena za članove: 64,00 kn
Bonusni bodovi: 61
Komercijalni bodovi: 51,2
Sastav jedne tablete
Željezo (oblik ferofumarata)
10 mg
C vitamin
30 mg
Bioflavonoidi citrusnog porijekla
10 mg

Pro Selenium
60 tableta
Cijena: 65,96 kn
Cijena za članove: 47,00 kn
Bonusni bodovi: 45
Komercijalni bodovi: 37,6
Sastav jedne tablete
Selen (kelatni oblik)
50 µg

Citrimax & Chromium
90 tableta
Cijena: 154,39 kn
Cijena za članove: 110,00 kn
Bonusni bodovi: 106
Komercijalni bodovi: 88,2
Sastav jedne tablete
Krom pikolinat
250 µg
Citrimaks (Garcinia cambogia)
250 mg

Sve naše preparate i ostalo možete za Hrvatsku i inozemstvo naručiti u našem web-shopu, po ovim 25% nižim cijenama   možete otvoriti i svoju Calivita potrošačku karticu i to kao fizička osoba/lice ili kao pravna osoba/lice na stranici :

Calivita Mirta - web shop


 25% -tni popust vrijedi u svim zemljama jednako.

Dodatne informacije i naruđbe osim preko gore navedenog linka ,za Hrvatsku i inozemstvo možete dobiti i na :
Tel. : 098 582-483
Tel. za inozemstvo : 00385 98 582-483
Facebook : Calivita Mirta Mudri Vukovar

Vaše naruđbe šaljemo u 37 zemalja Europe i svijeta brzom poštanskom dostavom.
Plaćanje pouzećem za HRVATSKU,
Plaćanje po ponudi ,internet bankarstvom za zemlje Europske Unije.
Plaćanje za ostale zemlje, objasniti ću Vam kada mi se javite na gore navedeni kontakt.

Postoji mogućnost naručivanja i slanja naših preparata i ostalog   i ukoliko ne živite u zemljama navedenim u našem web - shopu, javite mi se na gore navedeni kontakt.

ŽELIM VAM OBILJE ZDRAVLJAPrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

APOTEKA IZVOR ZDRAVLJA -za čitatelje iz Bosne

Dragi čitatelji iz Bosne predstavljam Vam

                                                      APOTEKU IZVOR ZDRAVLJA,

kod mene u Caliviti možete naći preko 100 visokokvalitenih prirodnih proizvoda za zdravlje djece i odraslih.
Naša firma vrlo uspješno posluje već 25 godina u 38 zemalja Europe i svijeta.
Imamo sve certifikate da smo 100 % prirodni asortiman kako od strane Ministarstva Zdravlja tako i od međunarodnih kuća koje se bave certificiranjem dodataka prehrani.
Poslom preporuke prirodnih Calivita preparata bavim se preko 16 godina.Surađujem s timom liječnika ukoliko se radi o težim zdravstvenim problemima da bi dobili što kvalitetniju preporuku naših preparata.
Ako trebate pomoć u odabiru preparata javite mi se porukom u inbox. Preparate šaljemo brzom poštom iz našeg zastupstva u Sarajevu. Ukoliko imate naruđbu naših proizvoda u iznosu do 95 KM tada je poštarina 9KM, za prvu naruđbu proizvoda preko 95 KM je poštarina 4 KM, ZA sve naruđbe preko 200 KM poštarina je GRATIS. Ako …

Aптека извор на здравје - Почитувани читатели Македонија, тука може да се види Aптека извор на здравје

Aптека извор на здравје 


Што преставува CaliVita International CaliVita International е водечкаMLM компанија, која произведува и дистрибуира врвни производи во областа на здравјето и виталноста. Во асортиманот на производи влегуваат  додатоци во исхраната, витамини, козметика, електронски уреди и средства за домаќинство. CaliVita International е основана пред повеќе од 20 години и е застапена во повеќе од 30 држави.
Основата на CaliVita е здрав животен стил заедно со финансиска независност. Кога сте способни да ја избалансирате состојбата на Вашиот ум преку градењето на нови врски и по тој пат имате чувство за финансиски достигнувања, имате можност да бидете многу среќни на долгорочен план.

Квалитет и безбедност Ви ги гарантираме Конзумирањето на диеталните додатоци е корисен и интегрирам дел од модерниот животен стил. Голема е разликата кои производи и состојки ги кнзумирате. CaliVita International се труди да го обезбеди најдоброто за своите корисници.
Строга контрола на квалитетот

Nada Zdravković Tomić, dr Eisa Alizadeh - Motivacija i stručnost u gradnji mreže

Ovaj divan video preporučujem pogledati svima :)Pridružite nam se putem Calivita web site -vrijedi za Hrv.i inozemstvo - postanite potrošač naših preparata i osječati ćete se svakim danom sve bolje i bolje :)ŽELIM VAM OBILJE ZDRAVLJA I USPJEHA