petak, 4. listopada 2013.

PRIPREMIMO SE ZA PROLJEĆE !

Kao što pazimo na prehranu i osobnu higijenu, ili pripremamo naša vozila i ceste na zimske uvjete, tako i naš imunološki sustav zaslužuje stalnu pažnju i brigu, jer o njemu ovisi naš život.
Zadaća imunološkog sustava je zaštita našeg tijela. Ipak, ako nas ne muče dugotrajni kronični problemi, njegovo djelovanje uzimamo zdravo za gotovo, a koji put ga i potpuno zaboravimo njegovati. Važnost ovog dijela našeg savršeno ugođenog tijela  možda najbolje shvatimo tek kad kad se nađemo suočeni sa tegobom koju ne možemo riješiti bez učešća snažnog imuniteta.

Vrste imuniteta
Dobro je znati je da postoji prirodni i stečeni imunitet. To znači da već kod rođenja imamo određenu zaštitu, ali je ona nedovoljna za dug i zdrav život. Zbog toga nam treba i jak stečeni imunitet kojega tijekom života usavršavamo i razvijamo u doticaju sa mikrobima i infektnim materijalom iz okoliša.
On je zadužen da štetne mikroorganizme prepozna, označi i uništi, te zapamti uljeze za ubuduće, što je i princip cijepljenja (u tijelo cijepljenjem uvedemo oslabljeni virus, da ga naše stanice zapamte te ćemo se kasnije brže i djelotvornije boriti protiv njega).

Životne navike
Snagu tog naučenog imuniteta možemo svojim životnim stilom, prehranom i stresom bitno narušiti, a moć prepoznavanja i uništavanja uljeza bitno oslabiti. Ali moguć je i obrnut tijek - da stečeni imunitet razvijamo i snažimo.
Održavanje imunološkog sustava jakim i djelatnim ovisi o zalihama energije različitih stanica koje u njemu sudjeluju (leukociti, limfociti, stanice ubojice..). Neprestana potreba za velikom količinom energije, zahtijeva stalan dotok vitamina, minerala, nezasićenih masnih kiselina i ostalih hranjivih tvari, pa to predstavlja ogroman teret našem tijelu. Stoga će naše tijelo biti zahvalno na svakoj pomoći u vidu nadopuna prehrani.

Sezonske promjene
S promjenom godišnjih doba mijenja se i naš imunitet. Jesen je doba kad se naše tijelo priprema za oskudne zimske mjesece. To je vrijeme kad tijelo skladišti sve one važne tvari neophodne za zaštitu tijekom zime. Zato je važno svjesno sudjelovati u toj pripremi!
Danas su nadopune prehrani neizostavan dio pripreme zbog očitog opadanja kvalitete hrane, kao i povećanog stresa i zagađenja okoline. Što sve možemo uzimati kako bismo ojačali naš imunitet?
  • Složene vitaminsko-mineralne formule su jednostavno i brzo rješenje za potporu imunitetu:  Super Mega 50 može biti od velike pomoći u slučajevima povećanog napora bilo da se radi o mentalnim, sportskim ili tjelesnim radom. Preporuča se i tijekom jeseni jer je njen sastav idealan za pripremu organizma za zimu. Full Spectrum (multi formula za mlade), New life (multi formula za trudnice i dojilje), Lion Kids D (multi za djecu) i Infant Formula (multi za bebe) složene su i prilagođene formule ciljanim skupinama gdje je kvaliteta i kemijski oblik sastojaka pomno biran kako bi upijanje i iskorištenje bilo maksimalno.  
  • Minerali i elementi u tragovima.
    O povezanosti minerala i imuniteta dovoljno govori sljedeća rečenica znanstvenika dr. Thibaulta iz National Institute Of Health: \\\"Minerali i elementi u tragovima pomažu da imunološki sustav iskaže punu djelotvornost i uspješnost. Oni mogu spriječiti pojavu, ali i ispraviti postojeće abnormalnosti imunološkog sustava.\\\"
    Osnovni problem je povrće i voće koje danas raste na osiromašenom tlu te ne može biti dostatan izvor minerala , kao i nedovoljno konzumiranje tekućine, zbog čega se minerali unešeni hranom ne mogu otopiti. Zbog toga su potrebne formule izvrsnog kvantitativnog i visokokvalitetnog sastava koje tijelo lako upija i iskorištava. Predlažemo Ocean 21,  hranjiva mješavina idealnog mineralnog sastava kao i morska voda (više od 50 minerala i elemenata u tragovima).  More je, od prapovijesti do danas, najzdravija životna sredina kojoj se i mi svake godine rado vraćamo i predajemo kako bismo obnovili svoju životnu snagu. Ocean 21 omogućava da se terapija morem i stanična prehrana mineralima, aminokiselinama i morskim biljem produži tijekom jeseni i zime. 
  • Matična mliječ (Bee Power) poznata je i rado prihvaćena prirodna nadopuna prehrani. Osim što hrani stanice imunološkog sustava, potiče njihov rad i učinkovitost, smanjuje umor, potiče obnavljanje tijela.
  • Probiotike predstavljaju AcidophilusAc Zymes te Probiobalance. Oni sadržavaju liofilizirane bakterije koje u crijevima čovjeka sudjeluju u ukupnoj aktivnosti imuniteta, od zaustavljanja prodora patogena do smanjenja alergijskih reakcija. Neizostavni su kod crijevnih infekcija i gripe!
  • Virago sadržava dvije ključne biljke u borbi protiv kroničnih infekcija te zimskih prehlada. Mačja kandža i maslina rastu na suprotnim stranama svijeta, ali su ovdje ujedinjene kao imuno-biljke bez premca u biljnom svijetu. Njihove djelatne tvari usporavaju reprodukcijski ciklus mikroorganizma te daju mogućnost imuno sustavu da krene u napad. Virago sadrži i dobro poznatu ehinaceju te lizin i cink koji Virago čine neizostavnim proizvodom vaše zimske kućne apoteke.
Više o Super Mega 50 na linku:

Naruđbe naših divnih preparata :

Kod naruđbi putem E-mail-a navesti ime,prezime ,adresu , TE ODABRANE PREPARATE
ukoliko želite našu potrošačku karticu koja Vam daje mogućnost besplatnog stručnog liječničkog savjetovališta, GRATIS katalog ,1.poštarinu ,u naruđbi navedite svakako i DATUM Vašeg ROĐENJA. Naruđba potrebna za ove pogodnosti mora biti u iznosu 150 kn ili veća.

Ukoliko imate manju naruđbu ili ne želite našu potrošačku karticu na sve ove cijene ide plus 15 kn poštarine.
U oba slučaja
PLAĆANJE POUZEĆEM
Vrijedi za  Hrvatsku.
Za inozemstvo ću Vam objasniti putem E-maila ili F.B. poruke

Za sve dodatne informacije i naruđbe za Hrvatsku i inozemstvo javite mi se putem
tel.098 582 483
tel.za inozemstvo : 00385 98 582 483
E-maila :mirta.mudri@gmail.com
Facebooka na :Calivita Mirta Mudri Vukovar

ŽELIM VAM OBILJE ZDRAVLJA


Nema komentara:

Objavi komentar