Preskoči na glavni sadržaj

Curcuma Pro N O V O!!! - KURKUMA-dodatak prehrani- PROTUUPALNO I ANTIOKSIDATIVNO DJELOVANJE





Kurkuma se na prostorima Indonezije i Indije uzgaja i koristi u kulinarstvu i medicini zbog svojih ljekovitih svojstava već više od 5000 godina. Kurkuma sadrži tvari s ljekovitim djelovanjem koje se nazivaju kurkuminoidi od kojih je najznačajniji kurkumin koji djeluje protuupalno i antioksidativno. Zahvaljujući unosu kurkuminoida možemo postići jačanje imunološkog sustava, održavanje i poboljšavanje zdravlja probavnog trakta, smanjenje upalnih procesa u tijelu - od krvožilnog sustava do zglobova, bolju kontrolu razine kolesterola, poboljšanje funkcije jetara, itd.




Jeste li znali?


Sadržaj kurkumina u kurkumi je samo 3%, pa je potrebno pojesti jako puno praha kurkume da bi se u organizam unijela terapijska količina kurkumina. Zato postoje iscrpine tj. ekstrakti – kao što sama riječ kaže, iz sirovine (kurkume) se iscrpljuju (izvlače ili ekstrahiraju) aktivni sastojci kako bi se postigla terapijski značajna količina u obliku nadopuna prehrani. Na taj se način se u samo jednoj kapsuli Curcuma Pro dobiva ona količina djelatnih tvari koju bismo, inače dobili u 7200 mg praha kurkume. Drugi razlog zašto je korisnije koristiti Curcuma Pro je zbog problema sposobnost tijela da upije tj. apsorbira kurkumin. Naime, korištenje praha kurkume, iako zdravo i preporučljivo, nikako ne može osigurati onu razinu iskoristivosti kurkuminoida s obzirom da se radi o velikim molekulama koje naša crijeva teško upijaju. Zbog toga Calivitin Curcuma Pro sadrži i zaštićeni oblik kurkumina - MicroActive® formulu gdje je aktivna tvar prisutna u mikro-česticama osiguravajući još bolje upijanje i iskorištenje. Proizvod dodatno sadrži i BioPerine® - iscrpinu papra, koja služi za maksimalno upijanje kurkumina. Curcuma Pro je visoko kvalitetna i iskoristiva formula čije aktivne tvari mogu postići maksimalan terapijski učinak za tijelo.



Aktivni sastojci
u 1 tableti
200 mg ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa, std. 95% kurkuminoida)
200 mg ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa, 4:1) 
25 mg Mikroaktivni® kurkumin (Curcuma longa, 1:4, std. na 25% kurkuminoida)
5 mg BioPerin®, ekstrakt ploda crnog papra (Piper nigrum, 50:1)
1.5 mg masne kiseline srednjeg lanca

Sastojci:
regulator kiselosti: dikalcijev fosfat, Curcuma longa, emulgator: mikrokristalinična celuloza, kurkumin, zgušnjivač: hidroksipropil metil celuloza, stabilizator: stearinska kiselina, Piper nigrum, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid, emulgator: poliglicerol mono oleat, masne kiseline srednjeg lanca, tvar za zadržavanje vlage: triacetin, zgušnjivač: natrijev alginat





Naruđbe za Hrvatsku:Curcuma Pro -web shop                                              Naruđbe za Sloveniju:Curcuma Pro -web shop
Cijene na web shop-u su za kartično plaćanje-                                             Curcuma Pro
ukoliko plačate gotovinom odobravamo 5%popusta                                    Cijena :22.90 Eur

Curcuma Pro 
za gotovinu:175 kn
kartice:184,21 kn




Za sve one koji vole znati više dodajem još jedan članak o kurkumi niže:

CURCUMIN PRO
Kurkumin
Glavno obilježje kurkuminoida svodi se na dva bitna djelovanja - protuupalno i antioksidativno. Zahvaljujući unosu kurkuminoidima možemo postići - jačanje imunološkog sustava, održavanje i poboljšavanje zdravlja probavnog trakta, smanjenje upalnih procesa u tijelu - od krvožilnog sustava do zglobova, bolju kontrolu razine kolesterola, poboljšanje funkcije jetara, zaštitu od tumora itd.
Dijabetes
Neravnoteža šećera i razine inzulina glavni je čimbenik upalnih stanja kod dijabetesa.
Povišeni šećer stvara s opasne križne veze s bjelančevinama uzrokujući što čini štetu na staničnoj membrani, vitalnim, za život važnim enzimima, pokreće upalne procese diljem tijela. Kurkumin uravnotežuje krvni šećer i poboljšava funkciju i osjetljivost receptora inzulina čime se poboljšava njegovo vezanje za šećer i ulazak u stanice.
Kurkumin – smanjuje aktivnost specifičnih jetrenih enzima koji otpuštaju šećer u krvotok te dovodi do stabilizacije šećera i smanjenja triglicerida.
Kurkumin kao antioksidans
Kurkuma je četvrta biljka po antioksidativnoj jakosti i količini antioksidansa na ORAC ljestvici (sposobnost apsorpcije kisikovih radikala).
Dovoljne količine kurkuminoida sposobne su čak zaustaviti upalne tijekove i izvući organizam iz snažne upalne kaskade te resetirati protu-upalne procese na staničnoj razini.
Kbog toga se preporučuje kod svih upala - upale krvnih žila, zglobova, organa..
Kurkumin i rak
Istraživanja pokazuju da kurkuminoidi djeluju na čak 10 čimbenika koji su uključeni u razvoj raka. To uključuje i najkritičnije – kroničnu upalu, oštećenje DNK, oštećenje i poremećaj puteva stanične signalizacije.
Stotine studija potvrđuju da kurkumin potiče apoptozu (stanična smrt) u zloćudnim stanicama.
Također smanjuju upalne prostaglandine koji potiču rast tumorskih stanica.
Kurkumin djeluje anti-angiogenski, smanjuje sposobnost stanica raka da stvaraju nove krvne žile kojim se opskrbljuju krvlju i gorivom. Ovo čini stanice raka daleko ranjivijim na farmakološke tretmane kao što su kemoterapija i ostale lijekove za kontrolu raka.
Kurkuma može smiriti žgaravicu i nadraženi želudac
Ekstrakt kurkume učinkovitiji u smirivanju žgaravice i osjećaja pečenja u želucu te ostalih želučanih tegoba, a danas znamo da taj učinak možemo zahvaliti izrazitom protuupalnom djelovanju aktivne tvari kurkumina.
Apsorpcija
sadržaj kurkumina u kurkumi je samo 3%, pa je potrebno pojesti jako puno praha kurkume da bi se u organizam unijela terapijska količina kurkumina. Zato postoje iscrpine tj. ekstrakti – kao što sama riječ kaže, iz sirovine (kurkuma) se iscrpljuju (izvlače ili ekstrahiraju) aktivni sastojci kako bi se postigla terapijski značajna količina u obliku nadopuna prehrani. Na taj se način u samo jednoj kapsuli dobiva ona količina djelatnih tvari koju bismo, inače, dobili u 7200 mg praha kurkume. Drugi problem je sposobnost tijela da upije/apsorbira kurkumin. Naime, korištenje praha kurkume, iako zdravo i preporučljivo, nikako ne može osigurati onu razinu iskoristivosti kurkuminoida s obzirom da se radi o velikim molekulama koje naša crijeva teško upijaju. Zbog toga Calivitin Curcuma Pro sadrži i zaštićeni oblik kurkumina - MicroActive® formulu gdje je aktivna tvar prisutna u mikro-česticama osiguravajući još bolje upijanje i iskorištenje. Pored toga, za maksimalno upijanje kurkumina brine se posebna zaštićena formula BioPerine® - iscrpina papra. Po svemu nabrojenom CurcumaPro je visoko kvalitetna i iskoristiva formula gdje aktivne tvari kurkume mogu postići maksimalan terapijski učinak za tijelo. Posebno se to odnosi na zaštitu srca i krvnih žila, zglobova, mozga i jetara, gdje, za razliku od steroidnih lijekova, iskazuje jaku protuupalnu aktivnost bez ikakvih štetnih nuspojava.
Uporaba
Istraživanja potvrdila da je kurkumin sigurna i netoksična tvar koja se može rabiti u čitavom nizu poremećaja i bolesti: Alzheimerova bolest, diabetes melitus, pankreatitis, cistična fibroza, upalne bolesti crijeva, artritis, multipla skleroza, oštećenja jetara uslijed konzumacije alkohola i droge, nefrotoksičnog sindroma bubrega, oštećenja miokarda uzrokovanog lijekovima, hiperlipidemija, ishemijska bolest srca, ateroskleroza…
Optimalne doze
Za optimalnu apsorpciju kurkumina nužno ga je uzimati s posebnim vrstama masnoće - najbolje uz maslinovo ulje ili kokosov maslac.
Iz do sada dostupne literature, koja uključuje istraživanja na ljudima oboljelim od raka, djelotvorne doze su između 1 i 3 grama dnevno = 5-15 kaps CurcumaPro.
Kod ostalih bolesti i tegoba doze su manje, 4-6 kaps dnevno.
Napomena: kurkumin usporava zgrušavanje krvi – ne prepručuje se uz antikoagulantnu terapiju.

Mogućnost naruđbe za naše proizvoda je u 38 zemalja-za cijene u pojedinim zemljama možete mi se javiti upitom na E:mail:mirta.mudri@gmail.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu