Preskoči na glavni sadržaj

Calivita-NOVO! Pure Inulin 100% prirodna vlakna za zdravu probavu

Pure Inulin (198,5 g)100% prirodna vlakna

Pure Inulin sadrži 100% prah inulina iz cikorije koji pomaže zdrave crijevne funkcije. Inulin je složeni ugljikohidrat iz skupine fruktana (fruktooligosaharidi ili FOS) čija su vlakna netopljiva i otporna na enzimsku razgradnju u tankom crijevu pa nerazgrađena dospijevaju u debelo crijevo gdje ga razlažu bakterije debelog crijeva. 

Inulin služi kao prebiotik (izvor hrane korisnim bakterijama), tj. potiče rast zdrave crijevne bakterijske flore u smislu povećanja broja korisnih bakterija, što ima učinak na zdravlje tankog i debelog crijeva. Posebno povećava količinu bakterija sojeva Bifidobacterium i Lactobacillus što za posljedicu ima jačanje imunološkog sustava u tijelu, smanjenje broja patogenih bakterija u crijevima, olakšavanje zatvora, smanjenje rizika od osteoporoze putem povećanja apsorpcije minerala, osobito kalcija, te smanjenje triglicerida putem njihovog smanjenog stvaranja u jetri.
Inulin ima nizak glikemijski indeks (sporo oslobađa glukozu iz lanaca) zbog čega je pogodan za uporabu osobama s dijabetesom i osobama na redukcijskim dijetama. 
Kao dodatak hrani ili napitcima kao zamjena za šećer, a okus mu je usporediv s okusom šećera. 
Inulin i ostali fruktani, zbog velikog broja zdravstvenih učinaka, imaju široku primjenu u pripremi raznih vrsta hrane poput slatkiša gdje mijenjaju šećer, u pripremi voćnih i mliječnih slastica, jogurta, pekarskih proizvoda, čokolade i umaka čime se stvara jedna nova skupina hrane – tzv. funkcionalne hrane koja ima zdravstveni učinak.

Kome se preporuča?

osobama koje pate od sindroma iritabilnog crijeva, ili nadutosti, grčeva u trbuhu i proljeva
osobama koje pate od zatvora
osobama s probavnim smetnjama uzrokovanim stresnim načinom života
osobama s povišenim vrijednostima šećera, triglicerida i kolesterola u krvi
svima koji žele uspostaviti ravnotežu crijevne flore
osobama koje su na dijetama za mršavljenje
Jeste li znali?
da, prema našem vitaminskom testu, jedna petina naših članova pati od probavnih problema?

Cijena: 170 kn
Upotreba
uzeti 1 čajnu žličicu (5,8 g) 1-2 puta dnevno s vodom, omiljenim napitkom ili hranom.
Sastojci
5.8g prah inulina (iz korijena cikorije, Cichorium intybus)

Pažnja!
Uz Pure Inulin obavezno uzimajte dovoljne količine vode svaki dan. Preporučamo da postepeno povećavate količinu inulina dok ne dostignete dnevnu dozu. Ako uzimate lijekove, ili druge dodatke prehrani, uzmite ih barem 2 sata prije ili poslije uzimanja inulina.

Calivita web shop - naruči odmah Pure Inulin

ili putem E-mail-a:mirta.mudri@gmail.com
-moguće naruđbe za inozemstvo

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu