ponedjeljak, 18. kolovoza 2014.

Omega 3 za razvoj mozga

Za novi život u razvoju -

Omega 3 za razvoj mozga


curica_s_knjigama_2014_06.jpg
Koncentrirane esencijalne masne kiseline
Iako istraživanja pokazuju da uzimanje omega-3 masnih kiselina tijekom trudnoće i dojenja može biti odlučujuće za rani neurološki razvoj djeteta kao i rani razvoj vida, prehrana u trudnoći najčešće ne zadovoljava potrebe za ovim nutrijentima.
Nedostatak omega-3 kod trudnica dodatno se povećava kako beba koristi omega-3 za razvoj svog živčanog sustava, jer troši majčine rezerve omega-3. Zato je neophodno osigurati dovoljne količine ovih blagotvornih masnih kiselina kako bi se osigurale i majčine i bebine potrebe.
Omega 3 koncentrat ima visok omjer omega-3 (EPA+DHA) masnih kiselina, pročišćenih postupkom molekularne destilacije, vrlo blagim visokotehnološkim postupkom koji štiti riblje ulje te iz njega uklanja sve nečistoće. EPA (eikozapentaenska) i DHA (dokozaheksaenska) kiseline najpoznatije su masne kiseline iz omega-3 skupine, a svaka od njih iskazuje jedinstvene pozitivne učinke. EPA pomaže rad srca, imuno sustava i protuupalni odgovor. DHA ima ključnu ulogu u razvoju mozga, očiju i centralnog živčanog sustava, što je izuzetno važno za trudnice i dojilje.
Uzimanje omega-3 masnih kiselina u trudnoći je važno za samu trudnoću, jer smanjuje rizik od prijevremenog poroda, preeklampsije i postporođajne depresije, te dodatno poboljšava vidne i kognitivne funkcije kod djeteta. Istraživanja su pokazala da uzimanje omega-3 tijekom trudnoće može smanjiti pojavu alergija kod djece, te da uzimanje omege 3, cinka i vitamina C kod djece koja boluju od astme, bilo pojedinačno ili u kombinaciji, značajno poboljšava kontrolni test za astmu, test funkcije pluća i plućne upalne markere kod djece sa umjereno kroničnom bronhijalnom astmom.
Siva tvar mozga sadrži visok udjel DHA koja se „taloži“ u stanicama živčanog sustava i neophodna je za djelovanje središnjeg živčanog sustava. Zbog tog je svojstva iznimno važna u prenatalnom periodu, kao i u dojenačkoj dobi i djetinjstvu, jer je jedan od ključnih čimbenika zdravog razvoja živčanog sustava. Smanjenje sadržaja DHA-e može voditi otežanom pamćenju i učenju, a dodatno uzimanje tijekom trudnoće, dojenja i rasta utječe na povećanje inteligencije djeteta. DHA je dio stanične stjenke očne retine i važna je za njezinu funkciju. Također je važna i za razvoj retine ploda, pa se zbog toga trudnicama preporučuje dodatan unos omega-3 kako bi se spriječila pojava abnormalnosti u kritičnoj fazi razvoja retine. DHA je posebno važna za razvoj mozga i retine bebe tijekom trećeg tromjesečja i do 18 mjeseci života.
Brojna istraživanja pokazala su povezanost dostatnog unosa DHA i poboljšanja mentalnih sposobnosti i sposobnosti učenja djeteta. Tako je istraživanje, u kojem su sudjelovali četverogodišnjaci, dokazalo proporcionalan odnos između unosa omega-3 tijekom trudnoće i kasnijih mentalnih sposobnosti djece. S druge strane, nedostatan unos povezuje se s poremećajima pažnje, koordinacije, disleksije, hiperaktivnosti te ponašanja. Istraživanje iz 2007. godine pokazalo je da se kod djece majki koje su uzimale manje od 340 grama morske hrane tjedno tijekom trudnoće povećao rizik od poremećaja koordinacije kao i problema s govorom i ponašanjem. Istraživanje koje je proučavalo vezu između prehrane i ponašanja djece iznad 6 godina, pokazalo je da niske razine omega-3 prate i češći poremećaji spavanja i napadi bijesa, u odnosu na djecu koja su uzimala omega-3. Općenito se pokazalo da djeca školske dobi koja unose dovoljno omega-3 masnih kiselina postižu bolje rezultate u školi u odnosu na djecu koja ne uzimaju omega-3.

omega3_2014_06.jpg
100 gel kapsula

Članska cijena (kartično i obročno plaćanje): 111,58 kn
Članska cijena s dodatnih 5% popusta (ostala plaćanja): 106,00 kn
Bonusni bodovi: 107 BB
Komercijalni bodovi: 84,8 KB


Naruđbe za Hrvatsku i inozemstvo putem:

web shop-a http://zivjeti-zdravo.mycali.biz/

E-mail-a : mirta.mudri@gmail.com


ŽELIM VAM OBILJE ZDRAVLJA

Nema komentara:

Objavi komentar