Preskoči na glavni sadržaj

Omega 3 za razvoj mozga

Za novi život u razvoju -

Omega 3 za razvoj mozga


curica_s_knjigama_2014_06.jpg
Koncentrirane esencijalne masne kiseline
Iako istraživanja pokazuju da uzimanje omega-3 masnih kiselina tijekom trudnoće i dojenja može biti odlučujuće za rani neurološki razvoj djeteta kao i rani razvoj vida, prehrana u trudnoći najčešće ne zadovoljava potrebe za ovim nutrijentima.
Nedostatak omega-3 kod trudnica dodatno se povećava kako beba koristi omega-3 za razvoj svog živčanog sustava, jer troši majčine rezerve omega-3. Zato je neophodno osigurati dovoljne količine ovih blagotvornih masnih kiselina kako bi se osigurale i majčine i bebine potrebe.
Omega 3 koncentrat ima visok omjer omega-3 (EPA+DHA) masnih kiselina, pročišćenih postupkom molekularne destilacije, vrlo blagim visokotehnološkim postupkom koji štiti riblje ulje te iz njega uklanja sve nečistoće. EPA (eikozapentaenska) i DHA (dokozaheksaenska) kiseline najpoznatije su masne kiseline iz omega-3 skupine, a svaka od njih iskazuje jedinstvene pozitivne učinke. EPA pomaže rad srca, imuno sustava i protuupalni odgovor. DHA ima ključnu ulogu u razvoju mozga, očiju i centralnog živčanog sustava, što je izuzetno važno za trudnice i dojilje.
Uzimanje omega-3 masnih kiselina u trudnoći je važno za samu trudnoću, jer smanjuje rizik od prijevremenog poroda, preeklampsije i postporođajne depresije, te dodatno poboljšava vidne i kognitivne funkcije kod djeteta. Istraživanja su pokazala da uzimanje omega-3 tijekom trudnoće može smanjiti pojavu alergija kod djece, te da uzimanje omege 3, cinka i vitamina C kod djece koja boluju od astme, bilo pojedinačno ili u kombinaciji, značajno poboljšava kontrolni test za astmu, test funkcije pluća i plućne upalne markere kod djece sa umjereno kroničnom bronhijalnom astmom.
Siva tvar mozga sadrži visok udjel DHA koja se „taloži“ u stanicama živčanog sustava i neophodna je za djelovanje središnjeg živčanog sustava. Zbog tog je svojstva iznimno važna u prenatalnom periodu, kao i u dojenačkoj dobi i djetinjstvu, jer je jedan od ključnih čimbenika zdravog razvoja živčanog sustava. Smanjenje sadržaja DHA-e može voditi otežanom pamćenju i učenju, a dodatno uzimanje tijekom trudnoće, dojenja i rasta utječe na povećanje inteligencije djeteta. DHA je dio stanične stjenke očne retine i važna je za njezinu funkciju. Također je važna i za razvoj retine ploda, pa se zbog toga trudnicama preporučuje dodatan unos omega-3 kako bi se spriječila pojava abnormalnosti u kritičnoj fazi razvoja retine. DHA je posebno važna za razvoj mozga i retine bebe tijekom trećeg tromjesečja i do 18 mjeseci života.
Brojna istraživanja pokazala su povezanost dostatnog unosa DHA i poboljšanja mentalnih sposobnosti i sposobnosti učenja djeteta. Tako je istraživanje, u kojem su sudjelovali četverogodišnjaci, dokazalo proporcionalan odnos između unosa omega-3 tijekom trudnoće i kasnijih mentalnih sposobnosti djece. S druge strane, nedostatan unos povezuje se s poremećajima pažnje, koordinacije, disleksije, hiperaktivnosti te ponašanja. Istraživanje iz 2007. godine pokazalo je da se kod djece majki koje su uzimale manje od 340 grama morske hrane tjedno tijekom trudnoće povećao rizik od poremećaja koordinacije kao i problema s govorom i ponašanjem. Istraživanje koje je proučavalo vezu između prehrane i ponašanja djece iznad 6 godina, pokazalo je da niske razine omega-3 prate i češći poremećaji spavanja i napadi bijesa, u odnosu na djecu koja su uzimala omega-3. Općenito se pokazalo da djeca školske dobi koja unose dovoljno omega-3 masnih kiselina postižu bolje rezultate u školi u odnosu na djecu koja ne uzimaju omega-3.

omega3_2014_06.jpg
100 gel kapsula

Članska cijena (kartično i obročno plaćanje): 111,58 kn
Članska cijena s dodatnih 5% popusta (ostala plaćanja): 106,00 kn
Bonusni bodovi: 107 BB
Komercijalni bodovi: 84,8 KB


Naruđbe za Hrvatsku i inozemstvo putem:

web shop-a http://zivjeti-zdravo.mycali.biz/

E-mail-a : mirta.mudri@gmail.com


ŽELIM VAM OBILJE ZDRAVLJA

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vaša iskustva s Calivita divnim preparatima

Prirodom protiv gljivica Pozdrav svim članovima Calivite! Ako netko ima problema s gljivicama tj.kandidijazom, možda moje iskustvo bude vodilja. Godinama se mučim s gljivičnim infekcijama. Počelo je s bijelim oblogom na jeziku, ginekološkim tegobama, a zatim su se pojavile i na noktima. Kako mi je moj liječnik rekao da gljivice treba shvatiti ozbiljno, a ja nisam htjela uzeti lijek zbog niza nuspojava, okrenula sam se prirodi. Paraprotex koristim redovito i to već 6 mjeseci. Prva 3 mjeseca sam uzimala 3 tbl dnevno, a sad uzimam 1-2 tbl dnevno. Probiobalance također redovito koristim, a uzela sam i minerale Power Mins jer znam da tijekom infekcija posebno padne razina minerala u tijelu, a oni su životno važni. Zadnja dva mjeseca uzimam vaš odličan proizvod Spirulina&Klorela koji me oduševio djelovanjem na probavu i kožu. Stolica mi je sada sasvim normalna po svim mjerilima, za razliku od prije kada je bila neredovita i rjeđa. Koža mi je postala glatka i bez crvenih mrlja po

Zašto odabrati organsku kozmetiku?

Zašto puno više pazimo što unosimo u tijelo nego što nanosimo na tijelo? Svi su upoznati s prednostima zdrave prehrane, ali što je sa zdravom njegom kose i kože? Osim toga, u naš krvotok uz tvari koje se unose hranom, dospijevaju i tvari koje se apsorbiraju putem kože. Kao i uvijek, i u kozmetici prednost dajemo brzim rješenjima, a sintetički sastojci upravo taj uvjet i ispunjavaju: djeluju brzo i agresivno; imaju samo estetsku ulogu, te obećavaju (i daju) trenutne vidljive rezultate. Međutim, ako svojoj koži osiguramo potrebne nutrijente, ona će se moći sama obnoviti. Kada bismo u kratko željeli opisati zašto je organska kozmetika bolja od obične kozmetike onda bi rekli: jednostavno zato što je bolja i zdravija. No pogledajmo detaljnije prednosti korištenja organske kozmetike. Sigurno korištenje, bez neželjenih posljedica Aktivni sastojci organskih proizvoda potječu od biljaka od kojih je većina uzgojena na organskim farmama, bez korištenja pesticida, umjetnih gnojiva

Poslovna mogućnost

Dodatna zarada - bez obveza, rizika i financijskih ulaganja! Postavši članom CaliVite, otvaraju vam se dodatne mogućnosti zarade. Naglašavamo da se radi o mogućnosti bez obveza, bez rizika i bez potrebe za bilo kakvim financijskim ulaganjem. Povećavanjem broja ljudi koji koriste naše proizvode, ostvarujete mogućnost zarade u skladu s financijskim propisima Republike Hrvatske. Isto tako mogućnost postoji da radite ovaj posao ukoliko živite u inozemstvu,sve informacije putem  dolje navedenih kontakata. Preporukom do dodatne zarade Preporuka je osnova naše promidžbe i vaša mogućnost dodatne zarade. Razmislite samo, koliko ste puta nekome preporučili određenu uslugu ili proizvod, te da li ste za to bili nagrađeni? Dijeleći pozitivna iskustva s drugima i upoznajući ih s proizvodima, automatski činimo svoje prve, ponekad i nesvjesne, promidžbene korake, koje CaliVita nagrađuje. Prilika za samozaposlenje Proizvodnja, promocija i distribucija dodataka prehrani predstavlja dinamičnu