Preskoči na glavni sadržaj

Omega 3 za razvoj mozga

Za novi život u razvoju -

Omega 3 za razvoj mozga


curica_s_knjigama_2014_06.jpg
Koncentrirane esencijalne masne kiseline
Iako istraživanja pokazuju da uzimanje omega-3 masnih kiselina tijekom trudnoće i dojenja može biti odlučujuće za rani neurološki razvoj djeteta kao i rani razvoj vida, prehrana u trudnoći najčešće ne zadovoljava potrebe za ovim nutrijentima.
Nedostatak omega-3 kod trudnica dodatno se povećava kako beba koristi omega-3 za razvoj svog živčanog sustava, jer troši majčine rezerve omega-3. Zato je neophodno osigurati dovoljne količine ovih blagotvornih masnih kiselina kako bi se osigurale i majčine i bebine potrebe.
Omega 3 koncentrat ima visok omjer omega-3 (EPA+DHA) masnih kiselina, pročišćenih postupkom molekularne destilacije, vrlo blagim visokotehnološkim postupkom koji štiti riblje ulje te iz njega uklanja sve nečistoće. EPA (eikozapentaenska) i DHA (dokozaheksaenska) kiseline najpoznatije su masne kiseline iz omega-3 skupine, a svaka od njih iskazuje jedinstvene pozitivne učinke. EPA pomaže rad srca, imuno sustava i protuupalni odgovor. DHA ima ključnu ulogu u razvoju mozga, očiju i centralnog živčanog sustava, što je izuzetno važno za trudnice i dojilje.
Uzimanje omega-3 masnih kiselina u trudnoći je važno za samu trudnoću, jer smanjuje rizik od prijevremenog poroda, preeklampsije i postporođajne depresije, te dodatno poboljšava vidne i kognitivne funkcije kod djeteta. Istraživanja su pokazala da uzimanje omega-3 tijekom trudnoće može smanjiti pojavu alergija kod djece, te da uzimanje omege 3, cinka i vitamina C kod djece koja boluju od astme, bilo pojedinačno ili u kombinaciji, značajno poboljšava kontrolni test za astmu, test funkcije pluća i plućne upalne markere kod djece sa umjereno kroničnom bronhijalnom astmom.
Siva tvar mozga sadrži visok udjel DHA koja se „taloži“ u stanicama živčanog sustava i neophodna je za djelovanje središnjeg živčanog sustava. Zbog tog je svojstva iznimno važna u prenatalnom periodu, kao i u dojenačkoj dobi i djetinjstvu, jer je jedan od ključnih čimbenika zdravog razvoja živčanog sustava. Smanjenje sadržaja DHA-e može voditi otežanom pamćenju i učenju, a dodatno uzimanje tijekom trudnoće, dojenja i rasta utječe na povećanje inteligencije djeteta. DHA je dio stanične stjenke očne retine i važna je za njezinu funkciju. Također je važna i za razvoj retine ploda, pa se zbog toga trudnicama preporučuje dodatan unos omega-3 kako bi se spriječila pojava abnormalnosti u kritičnoj fazi razvoja retine. DHA je posebno važna za razvoj mozga i retine bebe tijekom trećeg tromjesečja i do 18 mjeseci života.
Brojna istraživanja pokazala su povezanost dostatnog unosa DHA i poboljšanja mentalnih sposobnosti i sposobnosti učenja djeteta. Tako je istraživanje, u kojem su sudjelovali četverogodišnjaci, dokazalo proporcionalan odnos između unosa omega-3 tijekom trudnoće i kasnijih mentalnih sposobnosti djece. S druge strane, nedostatan unos povezuje se s poremećajima pažnje, koordinacije, disleksije, hiperaktivnosti te ponašanja. Istraživanje iz 2007. godine pokazalo je da se kod djece majki koje su uzimale manje od 340 grama morske hrane tjedno tijekom trudnoće povećao rizik od poremećaja koordinacije kao i problema s govorom i ponašanjem. Istraživanje koje je proučavalo vezu između prehrane i ponašanja djece iznad 6 godina, pokazalo je da niske razine omega-3 prate i češći poremećaji spavanja i napadi bijesa, u odnosu na djecu koja su uzimala omega-3. Općenito se pokazalo da djeca školske dobi koja unose dovoljno omega-3 masnih kiselina postižu bolje rezultate u školi u odnosu na djecu koja ne uzimaju omega-3.

omega3_2014_06.jpg
100 gel kapsula

Članska cijena (kartično i obročno plaćanje): 111,58 kn
Članska cijena s dodatnih 5% popusta (ostala plaćanja): 106,00 kn
Bonusni bodovi: 107 BB
Komercijalni bodovi: 84,8 KB


Naruđbe za Hrvatsku i inozemstvo putem:

web shop-a http://zivjeti-zdravo.mycali.biz/

E-mail-a : mirta.mudri@gmail.com


ŽELIM VAM OBILJE ZDRAVLJA

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

APOTEKA IZVOR ZDRAVLJA -za čitatelje iz Bosne

Dragi čitatelji iz Bosne predstavljam Vam

                                                      APOTEKU IZVOR ZDRAVLJA,

kod mene u Caliviti možete naći preko 100 visokokvalitenih prirodnih proizvoda za zdravlje djece i odraslih.
Naša firma vrlo uspješno posluje već 25 godina u 38 zemalja Europe i svijeta.
Imamo sve certifikate da smo 100 % prirodni asortiman kako od strane Ministarstva Zdravlja tako i od međunarodnih kuća koje se bave certificiranjem dodataka prehrani.
Poslom preporuke prirodnih Calivita preparata bavim se preko 16 godina.Surađujem s timom liječnika ukoliko se radi o težim zdravstvenim problemima da bi dobili što kvalitetniju preporuku naših preparata.
Ako trebate pomoć u odabiru preparata javite mi se porukom u inbox. Preparate šaljemo brzom poštom iz našeg zastupstva u Sarajevu. Ukoliko imate naruđbu naših proizvoda u iznosu do 95 KM tada je poštarina 9KM, za prvu naruđbu proizvoda preko 95 KM je poštarina 4 KM, ZA sve naruđbe preko 200 KM poštarina je GRATIS. Ako …

Aптека извор на здравје - Почитувани читатели Македонија, тука може да се види Aптека извор на здравје

Aптека извор на здравје 


Што преставува CaliVita International CaliVita International е водечкаMLM компанија, која произведува и дистрибуира врвни производи во областа на здравјето и виталноста. Во асортиманот на производи влегуваат  додатоци во исхраната, витамини, козметика, електронски уреди и средства за домаќинство. CaliVita International е основана пред повеќе од 20 години и е застапена во повеќе од 30 држави.
Основата на CaliVita е здрав животен стил заедно со финансиска независност. Кога сте способни да ја избалансирате состојбата на Вашиот ум преку градењето на нови врски и по тој пат имате чувство за финансиски достигнувања, имате можност да бидете многу среќни на долгорочен план.

Квалитет и безбедност Ви ги гарантираме Конзумирањето на диеталните додатоци е корисен и интегрирам дел од модерниот животен стил. Голема е разликата кои производи и состојки ги кнзумирате. CaliVita International се труди да го обезбеди најдоброто за своите корисници.
Строга контрола на квалитетот

Nada Zdravković Tomić, dr Eisa Alizadeh - Motivacija i stručnost u gradnji mreže

Ovaj divan video preporučujem pogledati svima :)Pridružite nam se putem Calivita web site -vrijedi za Hrv.i inozemstvo - postanite potrošač naših preparata i osječati ćete se svakim danom sve bolje i bolje :)ŽELIM VAM OBILJE ZDRAVLJA I USPJEHA